ACADEMIA SRI ÎȘI RECLAMĂ OPT DOCTORI PENTRU PLAGIAT – PE LISTĂ SE AFLĂ ȘI UN FOST ȘEF ANTOTERO ȘI UN FOST ȘEF SPP

Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) a depus la CNATDCU opt noi sesizări de plagiat care vizează teze de doctorat susținute în această instituție aflată în subordinea SRI.
Dintre cele opt sesizări, depuse la începutul acestei luni, patru se referă la tezele unor foști ofițeri superiori din SRI, două vizează foști ofițeri superiori din SPP, iar alte două – un om de afaceri și un fost vicepreședinte ANAF, conform Pressone.
„Cele mai cunoscute nume de pe această nouă listă de prezumtivi plagiatori sunt Sorin Gabriel Cozma, fost șef al Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului din cadrul SRI, care a trecut în rezervă în vara lui 2017, și Gabriel Naghi, care a fost șef al Serviciului de Pază și Protecție (SPP) în perioada decembrie 2000 – decembrie 2005.
Cinci dintre cele cele opt lucrări asupra cărora planează suspiciuni de plagiat au fost susținute în 2010, primul an în care la ANIMV s-au acordat titluri de doctor, iar alte trei au fost susținute în 2011.
De altfel, mai mult de jumătate dintre tezele de doctorat susținute în 2010 la Academia SRI ridică suspiciuni de plagiat (9 din 16 teze)”, scrie sursa citată.