Acuzații de corupție și evaziune Percheziţii DNA într-un dosar în care ar fi vizat şi un deputat PSD

Procurorii DNA efectuează miercuri dimineață zece percheziţii

în judeţele Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, la firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie şi evaziune fiscală.

DNA precizează într-un comunicat transmis marți dimineață că efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire, în perioada 2012 – 2014, a unor infracțiuni asimilate infracţiunilor de corupţie şi de evaziune fiscală cu componenta transfrontalieră, prejudiciul estimat fiind de de peste 1.000.000 euro.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că în acest caz ar fi implicat şi deputatul PSD Adrian Simionescu, precum şi un om de afaceri.

Simionescu ar fi în atenţia anchetatorilor pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, au precizat sursele judiciare.

Percheziții și la Sibiu

DNA anunță în același timp că miercuri dimineață sunt efectuate trei percheziții domiciliare în municipiul Sibiu, dintre care una este sediul unei instituții publice.

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire, în perioada 2011-2013, a unor infracțiuni de corupţie şi conexe.

Surse judiciare au declarat că instituţia publică unde au loc percheziţii este Direcţia Sanitară Veterinară Sibiu, fiind vizaţi directorul instituţiei, precum şi alţi directori şi funcţionari din filiale ale DSV Sibiu.