ADEVĂRURI SCANDALOASE- CÂND „PRO” E… CONTRA! sau O LEGE- DUPĂ 15 ANI!

Legea care scutea de plata taxelor PROTV-ul a fost anulată, după 15 ani de când a fost adusă în Parlament! *Timp de 15 ani, politicienii (din toate partidele) s-au folosit de PROTV, arătându-i „motanul“! *Atunci când s-a schimbat stăpânul şandramalei, iar „pisoiul“ s-a supărat, „Motanul“ nu a mai fost votat!
PROTV- UN SCANDAL CU… MULT CÂNTEC!
Cu siguranţă, toată lumea audio-vizualului îşi aminteşte de scandaloasa lege emisă în vremea Guvernului Radu Vasile (Dumnezeu să-l odihnească deoarece a murit de mult) lege prin intermediul căreia PROTV-ul era avantajat şi scutit de la plata unor taxe şi impozite foarte mari! Deşi legea părea că era pentru toată lumea, era evident că era o lege cu dedicaţie. Însă legea nu a fost votată atunci, a rămas în aşteptare, s-a mai pus o dată problema în timpul guvernării Năstase… Din nou a fost readusă în actualitate în 2009 (anul alegerilor prezidenţiale)… Iar acum, după 15 ani (să vezi drăcie!) legea intră în Parlament şi este… refuzată de parlamentari! Care au votat (mai ales cei de la PSD) împotriva legii emise acum 15 ani! Totuşi, în 15 ani, ce s-a întâmplat?!… Este întrebarea de bun simţ pe care o adresează oricine se apropie de acest subiect. Şi asta pe bună dreptate…Pentru că dacă legea nu a fost votată, ea nici nu trebuia aplicată, respectiv PROTV-ul trebuia executat silit încă de acum… 15 ani! Asta nu s-a întâmplat timp de 15 ani! Este evident că acum, când toate majorările depăşesc cele mai neînchipuite sume, în mod normal şi PROTV-ul ar trebui să facă un scandal uriaş, întrebând şi pe bună dreptate- „DE CE NU NE-AŢI LUAT BANII ATUNCI?!”…
De ce? Pentru că maşinăria de propagandă a funcţionat, neîntrerupt! Cum, chiar şi PROTV-ul face propagandă?! Probabil că suntem printre puţinii care nu se uită la PROTV şi asta pentru că am înţeles, foarte repede după ce postul a început să emită, care sunt adevăratele obiective ale acestui post.

GENERAŢIA „PROştii ŞI CÂŞTIGI”!
După bucuria apariţiei primul post particular de televiziune din România, în foarte scurt timp a început să devină vizibil adevăratul plan (dacă a fost unul a fost realizat perfect) plan de tâmpire a populaţiei, de manipulare, de îndreptare într-o cu totul altă direcţie a educaţiei unei întregi generaţii!
Să nu uităm:
*La PROTV au apărut, pentru prima oară în România, telenovelele!
*La PROTV au apărut, pentru prima oară în România, pe un post de televiziune manelele!
*La PROTV s-a promovat, pentru prima oară la o televiziune din România, mahalaua! Cultul ţiganilor!
*La PROTV s-au derulat o serie de proiecte menite a duce gândirea populaţiei în cu totul altă direcţie decât problemele lor reale!

„CUM? ŞI PROTV-UL FACE PROPAGANDĂ?!…“
Aceasta este întrebarea firească pe care ne-o pot adresa cititorii. Şi pe bună dreptate. Deoarece, aparent şi la prima vedere, aici nu se face politică, postul rămânând într-o anumită echidistanţă. Fals! În toate momentele importante au fost aduşi pe post candidaţi ori personaje importante ale politicii, în momentele cheie, atunci când cel mai urmărit post de televiziune din România (aşa spun audienţele) a promovat idei şi personaje politice, într-o zonă în care altfel, nu există politică! Şi dacă (pe bună dreptate) unii vor crede că spunem aberaţii, haideţi să vă oferim o mare surpriză: O FOSTĂ ANGAJATĂ PRO TV, Dorothea Ionescu Vânău, RUPE VALUL DE TĂCERE!

O FOSTĂ ANGAJATĂ PRO TV, DOROTHEA IONESCU VÂNĂU RUPE VALUL DE TĂCERE!
ŢI-AU ZIS CĂ VEI CÂŞTIGA! VEZI CE AI CÂŞTIGAT !
Prima dată te-a făcut să crezi că vei câştiga, uitându-te la el (fă şi tu un bilanţ acuma, vezi ce-ai câştigat). După care te-a făcut să crezi că trebuie să te eliberezi de toate lucrurile care te ţineau în loc, cum ar fi: credinţa în Dumnezeu, identitatea ta de român naţionalist, încrederea în Biserică, nevoia de onestitate, fidelitatea în căsătorie, cuminţenia în adolescenţă, simpatia pentru PSD, simpatia pentru PDL, simpatia pentru PNL- după caz, idiosincrazia faţă de lumea suburbană.
Te-a rezolvat. Ai început, timid, să păstrezi pe retină preoţi cu coarne de draci, curve rafinate, cocalari, ţoape, politicieni, mitocani, îngeri căzuţi, droguri, beţie şi sex, adulter, subcultură, umilinţă, fantezii cu inorogi generaţi pe computer, minciună, dans tribal. Ţi se par normale, aşa-i? Dar să ştii că toată televiziunea e o minciună, oricum, deci n-ai greşit prea mult, nu te autoflagela acum. E foarte adevărat că a făcut-o într-un mod profesionist. Excelentă lumina, imaginea, montajul, ambalajul ideilor. Am participat şi eu la asta, acum mulţi ani, doar atât pot să-ţi spun. Deci consolează-te cu asta, de câte ori te simţi trădat de o televiziune; dacă o face frumos, fără durere, cu cap merită tot respectul, să ştii.

NU TE LĂSA MANIPULAT !
Televiziunile sunt nişte mărci finanţate de persoane sau grupuri de interese, iar banii vin din politică, pentru că politica decide mersul afacerilor. Mărcile astea cară după ele ce vrea competiţia (economică sau politică) să crezi tu. Ţine minte faptul că dincolo de mărci, de securişti, mafioţi, jagardele, moguli sau dictatura măsurătorilor, există nişte oameni minunaţi. În toate, dar toate televiziunile, de la cea mai josnică la cea mai fruntaşă, sunt oameni minunaţi. Oameni care te respectă, care gândesc ca tine, oameni de la care poţi învăţa, care-ţi pot deschide mintea, dacă vrei să caşti ochii. Gândeşte-te mereu când îţi vine furia şi ura, că nu sunt sentimentele tale. Gândeşte-te că există mereu nişte oameni acolo, care n-au nicio vină. Fă-ţi o selecţie de programe cu care te simţi bine, nu te lua după ce apare într-un colţ de ecran, nu te ruşina să recunoşti că-ţi place ceva, dacă ai motivele tale pentru care-ţi place, atâta vreme cât nu te transformă într-un ţuţăr. Nu te ruşina să priveşti emisiuni naţionaliste, că nu e nimic rău în asta. Nu te lăsa vaccinat cu imagini cu care, în forul tău interior, nu eşti de acord; vor ajunge normă, în scurt timp vei coabita cu groaza, cu moartea, cu pornoşagul, cu minciuna, cu blasfemiile. Nu te ruşina să recunoşti că-ţi place discursul cuiva care sună altfel decât al majorităţii, fiindcă democraţia e ca televiziunea: o minciună frumoasă. Oamenii care schimbă lumea întotdeauna sunt minoritari. Dacă îţi place literatura poţi să-l citeşti pe Ibsen, să ştii. Sau pe Orwell, e alegerea ta. Schimbă canalul dacă vezi ţâţe, manipulare, propagandă, erezie, furie şi umilinţă, chiar dacă toate astea au paiete şi podele strălucite şi vecinii, şeful sau soacra stau ciorchine pe ele.

„Chiar spune cineva ieri, un angajat din PRO TV, că toate competiţiile astea de talente sunt programate minuţios, producătorii ştiu cine va fi câştigătorul de la început. Eu nu mai pot să mă uit la aşa ceva, îmi pare rău!“
DOROTHEA IONESCU VÂNĂU, fostă angajată PRO TV

ŞI TOTUŞI, CINE PLĂTEŞTE?!…
Acum, dacă legea tot a fost respinsă, este firesc să ne întrebăm cine plăteşte? Iată, revista „Caţavencii” vine cu lămuririle de rigoare:
„Majoritatea de la guvernare a înfipt în curul lui Adrian Sârbu un nou morcov. Prin respingerea în Parlament a ordonanţei care scutea PRO TV de plata taxelor locale de publicitate, televiziunea se trezeşte azi grevată de trei milioane de euro plus penalităţi din 1999. Suma totală poate da ameţeli şi unui astronaut antrenat să reziste la 7 G.
Deşi în aparenţă aceste cifre cosmice ar cădea în spinarea CME, tranşând astfel războiul Sârbo-american în favoarea românului, lituanianul Cesnevicius are, cică, motive să stea liniştit. Se povesteşte că, în contractul de exit al lui Adrian Sârbu, CME a prevăzut deducerea acestor datorii din buzunarul managerului, în cazul în care ele devin active. Adică da, Sârbule, îţi dăm căruţa asta de bani pe acţiuni fiindcă, printre altele, prin influenţa ta politică, prin cururile pupate de tine, guvernele României ne-au scutit de datorii la stat, iar biznisul pe care ni-l vinzi a devenit mai profitabil. Dar, dacă se trezeşte careva peste ani că banii ăştia trebuie daţi înapoi, de la tine îi dăm, să ştii. Cam ăsta ar fi fost cadrul, spiritul şi litera înţelegerii între evreii americani şi românul Sârbu, bun acum de plată. Pe holurile PRO TV se plimbă ideea că această copită fiscală ar fi venit de la Cîrlan, care ar fi turbat la auzul înregistrării de la inundaţii cu ”Ce faci, fă, Doino”, difuzată exclusiv de PRO TV. Se mai zice că „f”-ul de la „fă” ar fi fost luat de la „faci” şi lipit la „mă, Doino”- operaţiune plastografică mai simplă ca mersul pe jos în condiţiile digitale de azi. O premeditare care să declanşeze represalii în direcţia CME, dar care, de fapt, să lovească în Sârbu. Care Sârbu mai are de rezolvat nişte acuzaţii de spălare de bani venite tot dinspre CME. Frate, da’ ce s-au scumpit milioanele astea!”

ŞI TOTUŞI… LI S-A TRAS DE LA… BĂRCUŢĂ?!
Mulţi dintre cei avizaţi zic că totul ar fi pornit de la invitarea, în ultima vreme, în emisiunile PROTV a unor personaje precum Elena Udrea… EBA… Traian Băsescu (când a vrut muşchii lui la… „După 20 de ani”). Punctul de înaltă supărare a fost atins când PROTV a fost singurul care a transmis, în exclusivitate, faza cu bărcuţa şi cu „fă, Doino”! Să fie aşa? Să nu fie aşa? Chiar aşa puternică să fi ajuns politica, în România, încât să manipuleze posturile de televiziune?! Ei, nu vă enervaţi, facem şi noi pe proştii ca să „ne simtem” bine!…