ALERTĂ UN BLOC DE LOCUINȚE A LUAT FOC – UN BĂRBAT A ARS DE VIU

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, într-un bloc de locuinţe din municipiul Buzău, la finalul intervenţiei pompierii găsind trupul neînsufleţit al unui bărbat de circa 45 de ani. Incendiul a fost provocat de o ţigară, arată primele cercetări, conform News.ro.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, locotenent colonelul George Creţu, incendiul a fost semnalat, joi dimineaţă, într-un bloc situat în zona Unirii a municipiului.
Unul dintre proprietari a anunţat că dintr-un apartament de la etajul 8 iese fum dens.
Pompierii s-au deplasat cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi o autoscară metalică. După ce au intrat în apartament, pompierii au constatat că locuinţa este inundată cu fum dens şi gaze toxice şi au descoperit în dreptul băii o victimă: un bărbat de circa 45 de ani.
Bărbatul a fost preluat de paramedicii de la SMURD, care au făcut manevre de resuscitare. În ajutorul acestora a sosit şi un echipaj de la SAJ Buzău însă încercările de a-l readuce la viaţă pe bărbat au fost zadarnice, cel mai probabil acesta murind intoxicat cu fum. Bărbatul lucra ca agent de pază la o societate din Buzău şi obişnuia ca, după ce iese din tură, să vină să se odihnească în apartamentul de pe bulevardul Unirii în mod constant, el locuind alături de soţie într-o comună a judeţului Buzăului.
De aceea, iniţial, vecinii le-au declarat pompierilor că din câte ştiu apartamentul din care ieşea fum dens este gol.
Din primele cercetări reiese că focul a fost cauzat de o ţigară.