AM FOST PRIMII CARE AM FĂCUT PUBLIC- „SCENARIUL- CANDIDATUL DE PREŞEDINTE!”

În urmă cu peste un an am publicat articole care confirmau existenţa acestui scenariu! *Rând pe rând au căzut variantele Isărescu… Becali… Gâdea… Tăriceanu… Se caută un candidat de care nu a auzit nimeni… Iar acum varianta Mircea Diaconu- iepure de urmărire! *Desigur, până la toamnă (când se vor anunţa, oficial, candidaţii) mai e loc de multe surprize!

CE SĂ NE FACEM, IAR AM AVUT DREPTATE!…
Ştim că această formulă îi scoate din sărite mai ales pe cei care se consideră adversarii noştri (în condiţiile în care noi nu avem adversitate faţă de nimeni), dar în egală măsură ne este cunoscută simpatia şi bucuria cititorilor noştri consacraţi care, din acest ziar află, aproape întotdeauna, exact lucrurile reale, ceea ce chiar se va întâmpla, chiar în realitatea politică! Aşadar, bine că este bine! Iar noi ne oprim acum asupra unui proiect care, încă, este în plină desfăşurare şi care s-a numit, de la bun început.

SEMNE CĂ USL-UL TREBUIA SĂ SE RUPĂ !
Acum că maşinăriile de propagandă, mai mult sau mai puţin jurnalistice şi-au făcut datoria şi mulţi oameni au rămas cu ideea că USL-ul s-ar fi rupt din cauza lui Crin Antonescu, tot noi demonstrăm că dacă se poate vorbi despre o vinovăţie nu acesta ar fi singurul vinovat! Deşi, pe de altă parte, existenţa în acelaşi spaţiu a două partide cu orientări politice total diferite (PSD- de stânga şi PNL- de dreapta) nu poate face viaţă lungă, într-o societate cât de cât aşezată, din punctul de vedere al democraţiei. Dar şi asta este o altă poveste… Cert este că, până să ajungă Crin să anunţe ruptura, s-au mai întâmplat nişte lucruri:
1.PSD-ul începuse să devină tot mai dur cu anumite manifestări ale lui Crin Antonescu! Iar aici uitarea în mulţime se produce cu mare repeziciune, astfel că destul de puţini mai ştiu că însuşi „tata socru”, Ilie Sârbu, a fost cel care, la un moment dat, l-a şi ameninţat pe Antonescu asupra faptului că s-ar putea să nu fie susţinut de PSD la prezidenţiale, dacă nu face pe placul PSD-ului! Au fost multe momente care au pregătit ieşirea lui Antonescu. Iar ca să nu fim acuzaţi că am fi partizanii lui, în vreun fel, să vă mai reamintim ceva- tot noi am fost primii care v-am anunţat despre întâlnirea dintre Băsescu-Antonescu!

CANDIDATUL SURPRIZĂ PENTRU PREZIDENŢIALE!
Într-adevăr, încă din vremea în care USL-ul era profund funcţional şi nimeni nu ar fi lansat ideea că el se va rupe şi Crin Antonescu nu va mai fi candidatul aproape singur ales preşedinte, noi observam mai multe lucruri. Iar toate demonstrau că vom asista la apariţia unui candidat surpriză, altul decât cel anunţat până atunci.

AŞADAR, UN CANDIDAT SURPRIZĂ ESTE O VARIANTĂ A SERVICIILOR!
Lucrurile sunt clare, acest scenariu a fost gândit de la bun început şi el este funcţional, chiar şi în acest moment. Ori, în aceste condiţii, este bine să vă reamintim câte ceva. De exemplu, o primă variantă a fost:

PRIMA VARIANTĂ ÎNCERCATĂ- MUGUR ISĂRESCU!
Dacă vă amintiţi (şi sigur vă amintiţi) la un moment dat (cam acum un an şi jumătate) nişte sondaje năzdrăvane au început să arate că, din punctul de vedere al românilor, cel mai de încredere român ar fi… Mugur Isărescu! Trecem peste prostia unei asemenea idei în condiţiile în care mulţi români şi-au „luat-o”, în urma previziunilor lui Isărescu, acesta pariind pe euro, când el s-a prăbuşit de la 30.000 la 40.000 lei vechi (!) şi ne întrebăm şi noi când pe planeta aceasta s-a mai văzut ca un director de bancă să fie foarte popular?! De fapt, era vorba despre prima etapă a acestui scenariu, prima încercare… E drept, ea a fost anulată printr-o decizie a masoneriei mondiale care i-a indicat lui Isărescu să stea în banca lui şi să nu candideze! Drept care s-a mers mai departe…

VARIANTA-BECALI!
Ea a început încă din iarna anului 2013, dacă vă amintiţi, atunci când viscolul cuprinsese Moldova şi (să vezi minunea) un post de televiziune se ducea după Gigi Becali care, la rândul lui, scotea oamenii din zăpadă şi ajuta toţi sinistraţii. În fiecare zi, până şi la exasperarea unor oameni din televiziunea respectivă, Gigi Becali era prezentat peste tot, iar imaginea lui îmbunătăţită! Ei bine, în momentul în care s-a realizat că Becali ar putea să aibă priză la public, iar el să ajungă în turul II, astfel încât, între Victor Ponta (de exemplu) şi Gigi Becali, oamenii să fie puşi să aleagă ca în anul 2000, între Vadim Tudor şi Ion Iliescu (decât „oierul” mai bine Victor Ponta, că ăsta ştie despre ce este vorba), Becali era potenţialul „iepure de urmărire”. Şi atunci? Şi atunci a fost arestat! Desigur, Becali a intrat în capcana jocului politic, el s-a retras din Parlamentul European şi a intrat în Parlamentul românesc tocmai pentru a intra în acest scenariu, lucru pe care îl regretă şi în ziua de astăzi. De altfel, în prima fază (dacă vă amintiţi) Becali nici nu a fost prea deranjat de faptul că fusese arestat. El crezând că totul face parte din scenariu, va fi victimizat, iar după câteva zile va fi eliberat. Vă amintiţi, Gigi a început să aibă ieşiri nervoase atunci când a văzut că timpul trece şi… el nu mai iese de la „bulău”! a fost momentul variantei abandonate!

VARIANTA MIHAI GÂDEA?!…
Şi aceasta a fost una dintre variantele puse în joc. Chiar dacă ea nu s-a dus până departe în condiţiile în care experimentul s-a dus mai devreme decât era cazul, pentru ca la momentul ieşirii lui Antonescu şi liberalilor din USL, a fost pusă la cale acea celebră emisiune. Anunţată (dacă vă mai aduceţi aminte) drept întâlnirea Gâdea-Antonescu! Acolo s-a probat posibilitatea lui Mihai Gâdea de a-i face faţă, într-o eventuală competiţie, lui Crin Antonescu. Iar rezultatul îl ştiţi cu toţii- Gâdea a fost penibil! Iar Antonescu şi-a demonstrat, încă o dată, capacitatea de a se descurca (oratoric) într-o asemenea competiţie. Desigur, nu suficient pentru a mai recuceri din punctele pierdute, dar suficient pentru ca băieţii din umbră să spună: „Nu, ăsta nu face faţă!”.

VARIANTA MIRCEA DIACONU!
Vă amintiţi, cu siguranţă, tot noi am scris, încă din momentul plecării lui Diaconu din PNL că acolo totul miroase a scenariu! Pentru că, asta e, avem toată scârba faţă de Ani şi Horia Georgescu- tot ce-i reproşau lui Diaconu era corect, omul făcuse o ilegalitate, desigur mult mai mică decât marile hoţii din România, dar una care să afecteze un funcţionar din România. Credeţi că dacă Diaconu rămânea în PNL, pe lista eurodeputaţilor liberali, mai câştiga procesele cu ANI? Toţi cei care cunosc realităţile politice româneşti răspund negativ- NU! În momentul în care Diaconu a pornit întreaga acţiune a mai apărut o surpriză- SPRIJINUL MASS-MEDIA!

DIACONU NU A FOST CHIAR INDEPENDENT- EL A FOST SPRIJINIT, DIN TOATE PĂRŢILE!
Dacă analizăm cu atenţie tot ceea ce s-a întâmplat în campania lui Mircea Diaconu, vom constata că lucrurile nu au fost deloc, întâmplătoare! De la întoarcerea deciziei justiţiei, despre care s-a tot vorbit, până la sprijinul mediatic, fără precedent pentru un candidat independent. Mai multe televiziuni, România 3… TVR1… Realitatea TV… au transmis, aproape în fiecare zi, toate mişcările de campanie pe care le făcea Mircea Diaconu, mai mult decât atât, acesta fiind invitat, aproape în fiecare zi, pe aceste posturi de televiziune! Înmulţiţi orele şi minutele acestor apariţii cu tarifele publicităţii de campanie şi veţi ajunge la milioane de euro pe care, cu siguranţă, Mircea Diaconu nu le-a plătit! De aceea devine chiar surprinzătoare reacţia lui Mircea Diaconu.

O SCRISOARE DIN CARE REIESE CĂ MIRCEA DIACONU NU ARE NICI O DATORIE FAŢĂ DE NIMENI!
“Nu mă întorc în PNL, nu bat palma cu PSD sau cu orice alt partid, alianţă, formă sau specie de asociere politică.
Nu m-a ajutat nimeni ţi nu sunt dator nimănui!
Sunt independent şi rămân independent!
Mă duc la orice televiziune sunt chemat!
Nu fac jocurile nimănui!
Spun şi voi spune mereu doar ceea ce cred!
Nu mă interesează speculaţiile, invenţiile sau declaraţiile altora despre mine. Nu voi intra în jocul lor şi nu voi pierde timpul dezminţind sau explicând lucruri pe care nu le-am făcut!
Vreau altfel de politică!
Eu am un contract cu cei care m-au votat şi atât!“- Mircea Diaconu“

Domnul „Mere Roşii”, chiar aşa, nu aveţi nici o datorie faţă de nimeni?!… Când două televiziuni au stat după tine, timp de două luni de zile, tu hălăduind prin toată ţara şi ei transmiţând, în direct, din oraş în oraş! Când trei televiziuni (inclusiv cea naţională) te-au invitat în direct, seară de seară, pe gratis, bineînţeles, dar asta fiind o publicitate electorală de câteva milioane de euro, cum să spui că nu datorezi nimănui, nimic?! Să fim serioşi şi să mergem mai departe.

VICTOR PONTA- CONFIRMĂ: VARIANTA MIRCEA DIACONU POATE FI REALĂ!
Şi exact când noi anunţam aceste scenarii (iar unii ne priveau neîncrezători) a venit bomba: „Nu putem să scoatem pe cineva din pălărie, ci pe cineva care are o notorietate suficient de mare. Poate fi domnul Diaconu, poate fi… oricum, un personaj de care nu ai nevoie să-l faci cunoscut. Dacă nu voi candida eu, va fi unul dintre aceşti posibili candidaţi care au notorietate şi profilul de preşedinte(…). Nu am avut niciun fel de discuţie în acest sens cu domnul Diaconu. Nici nu ne-am întâlnit azi la Biroul Electoral Central, când s-au predat mandatele”.

NU, DIACONU NU VA CANDIDA PENTRU PSD! EL ESTE INDEPENDENTUL DE CARE ROMÂNII AU NEVOIE!…
Dacă veţi urmări reacţia jurnaliştilor (mai mult sau mai puţin acoperiţi) la momentul anunţării de către Victor Ponta a acestei variante veţi constata că ei s-au exprimat foarte nervos în legătură cu această variantă. Reiterând ideea că Diaconu este un candidat independent! Care trebuie să rămână independent! Pentru că, într-adevăr, multă lumea l-a votat pe Diaconu din scârbă faţă de partide! Ori acele voturi nu trebuie pierdute! Desigur, fără sprijinul partidului în spate, Mircea Diaconu va fi o victimă sigură în turul al II-lea, astfel că acela care se califică în turul II (în principiu, candidatul PSD) are toate şansele să nu aibă adversar, până la finish!

VA REUŞI ANTONESCU SĂ REVINĂ ÎN POLE-POSITION?!…
Tot acest scenariu ar putea fi dat la o parte dacă acţiunile candidatului de dreapta, Crin Antonescu (ori Johannis) ar putea fi luate în calcul, la rândul lor. De aici se pot întâmpla schimbările evidente, însă până atunci se mai pot întâmpla multe. Mai ales…

VARIANTA TĂRICEANU- ABANDONATĂ!
În încercarea de a slăbi forţa potenţială a adversarului PNL (şi ca o dovadă că ruperea USL planificată şi de PSD de multă vreme) s-a folosit VARIANTA TĂRICEANU, însă aceasta a căzut etapă cu etapă: nu a reuşit să atragă dezertori dintre liberali, nu a reuşit să facă partidul anunţat (variantă anticipată de noi, ) după care o ştire de ultimă oră- Tăriceanu ar fi fost ameninţat cu retragerea de la şefia Senatului dacă nu preia conducerea liberalilor.
Şi atunci a apărut o altă variantă-

DAN DIACONESCU- REACTIVAT!
Deşi rezultatele PP-DD la europarlamentare au fost slabe (cu toate că a luat multe voturi, acestea ar fi fost anulate pentru că PP-DD nu a avut oameni în secţiile de votare!) creierele din umbră au lansat varianta cu Dan Diaconescu contra-candidatul social-democraţilor! Alăturat lui Mircea Diaconu candidat independent, acestea ar fi variante menite a smulge din voturile liberale, iar oricare dintre aceştia ajuns în turul II ar putea fi bătut mai uşor! Aşa gândesc „băieţii deştepţi“!
Noi zicem că lucrurile sunt mai încurcate decât par, acum…

MAI POATE APĂREA UN CANDIDAT SURPRIZĂ!
Până la toamnă timpul este lung, iar după toropeala verii, aproape sigur se va întâmpla ceva semnificativ. Ţineţi minte aceste cuvinte şi când se va întâmpla, nu spuneţi decât atât: IAR AŢI AVUT DREPTATE!

Departamentul Anchete JdeC