Anorexia sexuală, abstinența de la sex

Scăderea apetitului sexual este una dintre probleme

intime existente încă din cele mai vechi timpuri. Violul, educația religioasă, alăptarea sau problemele din cuplu sunt doar câteva dintre cauzele care pot duce la anorexie sexuală.

Anorexia sexuală este dorința scăzută sau lipsa totală o dorinței de a face sex ori, altfel spus, ”întreruperea apetitului sexual”.

Oamenii care suferă de anorexie sexuală evită în mod frecvent relațiile intime, se simt inhibați și prezintă o aversiune față de actul în sine. În cazul bărbaților, anorexia sexuală include mai multe probleme, una dintre ele ar fi impotența, însă, de cele mai multe ori, nu există o cauză fizică. Atât femeile, cât și bărbații pot suferi de anorexie sexuală.

Simptome

Principalul simptom al anorexiei sexuale este lipsa apetitului sexual sau al interesului pentru sex. O persoană cu anorexie sexuală poate simți teamă și furie atunci când sunt abordate subiecte despre sex.

Psihologul Sanja Rozman a explicat în 2011 la Conferința Globală o Dependenței că anorexicii sexuali au o fixație în a evita sexul până în punctul în care o fac să le domine viața.

Cauze

Problemele fizice și emoționale pot conduce către anorexia sexuală. În cazul problemelor fizice poate fi vorba despre: dezechilibre hormonale, sarcini recente, alăptare, o anumită medicație, iar în ceea ce privește problemele emoționale, specialiștii vorbesc despre abuz sexual și viol, atitudine negativă față de sex, probleme de comunicare, o educație religioasă strictă în privința sexului, lupta pentru supremație în relația de cuplu.

Diagostic

Anorexia sexuală este greu de diagnosticat. Testele de sânge vor arăta nivelul de hormoni care ar putea interfera cu libidoul. De asemenea, discuțiile cu un terapeut, un psiholog sau un terapeut în probleme de sex vor ajuta la diagnosticarea anorexiei sexuale.
– See more at: http://www.dcnews.ro/anorexia-sexuala-abstinen-a-de-la-sex_454354.html#sthash.dtd5q1im.dpuf