Antonescu: USL nu e moșia lui Ponta, nici un USD mai mare

Președintele PNL, Crin Antonescu, îi acuză pe social-democrații Ilie Sârbu și Liviu Dragnea că îl șantajează cu majoritatea PSD din Senat și le atrage atenția că el nu este omul care poate fi amenințat cu pierderea funcției. Liberalul a explicat că, potrivit protocolului USL, PSD dă premierul, USL îl sprijină la prezidențiale pe candidatul PNL, iar funcția de șef al Senatului revine PC doar dacă liberalul devine președintele României. PNL nu va accepta transformarea USL în “moșia lui Ponta” sau într-un “USD mai mare”, a precizat Antonescu.
“Dacă dl Dragnea constată astăzi că are majoritate singur, așa cum constată și dl. Sârbu cu un aer amenințător, dânșii n-au decât să renunțe la înțelegerea inițială a USL, să folosească această majoritate și să facă alt guvern. Nu-i niciun fel de problemă, dar nu putem fi noi acuzați că suntem cei care vor să rupă înțelegerea inițială. Noi sub amenințare și sub șantaj, nu lucrăm. Noi n-am cedat ani de zile din Opoziție amenințărilor de tot felul ale d-lui Băsescu, n-o să cedăm la amenințările d-lui Dragnea”, a declarat Crin Antonescu, joi, la Antena 3.
Referitor la solicitarea pe care Daniel Constantin i-a făcut-o, de a permite publicarea acordului dintre PNL și PC, Antonescu a spus că “documentele USL sunt publice toate, dacă e nevoie să fie publicate în ediția a doua, nu-i niciun fel de problemă”.
“Ceea ce ar trebui să știe dl Ilie Sârbu și i-am spus, ceea ce ar trebui să știe toată lumea, este că dincolo de detalii – postul revenea PC în cazul în care eu deveneam președinte și așa mai departe – dincolo de asta, nu au niciun motiv să-și imagineze că eu sunt omul care poate fi amenințat cu pierderea unui post. Pentru că au dânșii majoritate. Eu sunt cel care sunt și fără președinția Senatului, n-am președinția Senatului de la dl Ilie Sârbu sau de la dl Daniel Constantin și de aceea îmi pare o discuție aproape indecentă”, a mai spus liberalul.
“Dacă cineva crede că PNL cumințel așa va accepta transformarea USL într-un fel de moșie a lui Victor Ponta sau într-un fel de USD mai mare, se înșeală. Și asta e tot ce am de spus, cu calm, cu prietenie”, a conchis Antonescu.

SURSA:DCNEWS