Antonescu: USL se poate rupe, din cauza lui Ponta. Premierul are o polemică bârfitoare, e sub demnitatea mea să-i răspund

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că liberalii nu vor să rupă alianța de guvernare, care trece în prezent printr-o criză din cauza “încercării d-lui Ponta de a impune o altă structură guvernului, cu alt număr de vicepremieri, cu alte raporturi de forță”.
Liderul PNL consideră că declarațiile premierului Ponta despre cum liberalii sunt la putere de dimineață până după-amiază, iar seara fac opoziție, țin de “o polemică bârfitoare de o anumită categorie la care nu vreau să iau parte”.
“Același domn Ponta a spus, în repetate rânduri, că a avut o guvernare bună, că nu a avut probleme în interiorul guvernării și cred că această guvernare vorbește de la sine. De ce domnia sa acum face aceste glumițe cu dimineața, prânzul și seara eu n-am de unde să știu. Dar, în orice caz, nu cred că este de demnitatea mea să răspund”, a declarat liberalul.
Antonescu a subliniat că PNL nu vrea să plece de la guvernare, adăugând că partidul din USL care va lua această decizie va trăda încrederea electoratului.
“USL se află în impas. Este foarte adevărat că cine forțează ruperea USL-ului sau a guvernului face un lucru extrem de grav în fața alegătorilor care le-au dat votul, dar nu eu sau PNL am avut vreodată această intenție și nu avem nici acum. Dovadă faptul că am acceptat, am trecut peste multe lucruri și de aceea, în ultimă instanță, chiar propunerile de remaniere pe care le-am făcut arată intenția noastră de a fi cât se poate de serios implicați în guvernare, nicidecum s-o rupem sau să plecăm”, a explicat Antonescu.
Președintele PNL crede că impasul USL-ului este din vina lui Victor Ponta. Liberalul este nemulțumit și de schimbarea gândită de premier în ceea ce-i privește pe cei 4 miniștri delegați care urmează să fie miniștri plini. Antonescu a spus că a acceptat această propunere, deși din cei 4 membri au guvernului doar unul este al PNL.
“Ideea de a schimba regulile jocului, de a impune anumite raporturi politice în interiorul unei Uniuni, care a avut un program și o structură de organizare pe care a avut-o până acum, poate să împingă la ruperea Uniunii (…) Impasul din acest moment ține de încercarea d-lui Ponta de a impune o altă structură guvernului, cu alt număr de vicepremieri, cu alte raporturi de forță, ceea ce pentru noi nu este acceptabil”, a mai spus Antonescu.
Crin Antonescu a mai declarat că este plecat două zile din țară cu o agendă personală.

SURSA:DCNEWS