AUGUSTIN LAZĂR, REACȚIE DUPĂ ADOPTAREA OUG PRIVIND SECȚIA DE INVESTIGARE A INFRACȚIUNILOR DIN JUSTIȚIE: PG ARE RESURSELE PENTRU OPERAȚIONALIZARE

Procurorul general, Augustin Lazăr, susține că Ministerul Public are resursele necesare pentru operaționalizarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, precizările fiind făcute după adoptarea unei OUG privind această secție.
„Este un act normativ care a fost publicat deja în Monitorul Oficial, prin urmare este un act normativ în vigoare. Ministerul Public are asigurate toate resursele necesare pentru operaționalizarea noii secții”, a declarat Augustin Lazăr.
Miercuri, guvernul a adoptat o OUG pentru

operaționalizarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, Tudorel Toader precizând că dosarele în care sunt vizați magistrați vor fi mutate de la DNA la această secțue.
„În lege se prevede că legea funcționează cu până la 15 procurori. Cineva ar putea spune, cine stabilește că sunt până la 15, dacă-s 8, 10 etc. S-a prevăzut în mod expres faptul că Secția va funcționa cu 15 procurori. (…) Comisia poate funcționa chiar și în trei”, a explicat ieri Tudorel Toader.