Augustin Zegrean, despre simpatiile politice de la CCR. „Sigur că există!”

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a vorbit despre simpatiile politice din CCR.
„Simpatii politice sigur că există. Nu poți să îi pretinzi nimănui să nu aibă o simpatie politică. Și eu mă duc la vot, ca și dvs., și toți judecătorii de la Curte chiar se duc la vot. Nu putem să nu avem simpatii politice. Dar încercăm de fiecare dată să ne lăsăm simpatiile deoparte. Nu asta verificăm noi, dacă partidul ăla a dat legea sau partidul celălalt. Sigur, unii au fost numiți de o anumită putere politică din Parlament, alții de altcineva. Și în alte părți este la fel”, a afirmat șeful CCR, la RRA.
Zegrean a dat asigurări că niciodată judecătorii CCR nu judecă politic, ci se asigură ca legea studiată să fie conformă cu Legea fundamentală.

„Cu mâna pe inimă vă spun că niciodată nu judecăm politic lucrurile și încercăm pe cât posibil să ne ținem deoparte de asta. Și eu văd că se spune la televizor că băsiștii votează așa, că ceilalți votează așa, că s-a dat cu 5 la 4. Aproape niciodată ăia 5 la 4 nu au fost cei despre care vorbea presa. Nu vă putem spune cine au fost. Și sper să nu se ajungă niciodată să se spună, pentru că nu este bine. Dar aveți garanția mea că acest lucru nu se întâmplă. Că se întâmplă să fie pe placul unui partid sau al unei grupări politice, se poate întâmpla lucrul acesta, dar nu asta urmărim noi, noi urmărim ca legea să fie conformă cu Constituția. Avem, mai nou, oameni în Curte care nu au făcut politică niciodată. Deci, încercăm să ținem dreaptă balanța”, a precizat președintele CCR, Augustin Zegrean.
– See more at: http://www.dcnews.ro/augustin-zegrean-despre-simpatiile-politice-de-la-ccr-sigur-ca-exista_448650.html#sthash.FagS7yWF.dpuf