Augustin Zegrean- Klaus Iohannis va depune jurământul în Parlament pe 21 decembrie, cel mai probabil

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a anunțat când ar urma să depună jurământul

în Parlament președintele ales al României, Klaus Iohannis.

Augustin Zegrean a declarat, vineri, că cel mai probabil Klaus Iohannis ar urma să depună jurământul în Parlament pe 21 decembrie, cu o zi înainte de finalizarea mandatului lui Traian Băsescu.

Înainte de ședința de validare a alegerilor prezidențiale și a câștigătorului, președintele Curții Constituționale a vorbit despre data depunerii jurământului în Parlament de către noul președinte ales: „Păi, ar trebui, după socotelile mele, în 21 (decembrie — n.r.), cred, cu o zi înainte de expirarea mandatului actualului președinte, dar țara nu poate să rămână fără președinte. Cine își asumă riscul să lase țara fără președinte măcar o zi?”.

Augustin Zegrean a precizat că CCR nu mai are de soluționat contestații pe tema alegerilor.

„Am verificat ieri toate dosarele, totul este în regulă, s-au verificat toate procesele verbale întocmite de birourile electorale central, județene, biroul electoral al secțiilor de votare și așa mai departe și nu s-a găsit nimic semnificativ, nimic care ar putea să schimbe situația stabilită de BEC”, a continuat șeful CCR.
– See more at: http://www.dcnews.ro/augustin-zegrean-klaus-iohannis-va-depune-juramantul-in-parlament-pe-21-decembrie-cel-mai-probabil_460142.html#sthash.5f4ydo0Y.dpuf