AUTORITĂȚILE SUNT ÎN ALERTĂ – FOSTUL PATRON AL AC MILAN A DISPĂRUT

Omul de afaceri chinez Li Yonghong, fostul patron al clubului AC Milan, a fost trecut de un tribunal de Hubei pe o listă a persoanelor care nu prezintă încredere din cazua datoriilor, instanţa ordonând totodată să-i fie reţinut paşaportul, informează marca.com, care citează presa chineză.
Li a acumulat numeroase datorii, făcute în special atunci când a împrumutat bani pentru a cumpăra AC Milan, informează News.ro. El datorează 8,7 milioane de dolari unei companii din Hubei, iar alte 1,7 milioane de dolari pentru plata unor amenzi.
Însă locul în care se află Li, rezident în Hong Kong, este necunoscut.
„Li nu are bunuri care se fie confiscate şi nici sume de bani pentru a-şi plăti datoriile”, a preciat instanţa, care a adăugat că nu există automobile înregistrate pe numele lui.
Li Yonghong a apărut surprinzător în fotbal, în 2017, când a cumpărat clubul AC Milan de la fostul premier italian Silvio Berlusconi. Omul de afaceri chinez a pierdut controlul grupării în iulie, în favoarea fondului de investiţii Elliott, căruia nu a putut să-i achite o datorie de 32 de milioane de euro.
Multe dintre afacerile sale, inclusiv Shenzhen Jie Ande, cea mai importantă societate deţinută, au intrat în faliment, după ce nu a rambursat împrumuturi luate de la bănci. De asemenea, Li datorează 60 de milioane de dolari băncii Jiangsu Bank, pe numele său fiind înregistrate şi alte plângeri.