AVERTIZARE METEO de ploi, lapovita si ninsoare, pana vineri seara. Ce zone sunt afectate si cu cat scad temperaturile

In intervalul 9 aprilie, ora 18:00, si 11 aprilie, ora 21:00, va ploua in cea mai mare parte a tarii, iar in zona montana vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. In sud si est cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 20 l/mp, in 24 de ore. Indeosebi in seara zilei de miercuri, 09 aprilie si in noaptea de miercuri spre joi, ploile vor fi sub forma de aversa, se vor semnala descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Valorile termice vor scadea accentuat, mai ales in sudul, centrul si estul teritoriului, iar vremea va deveni rece pentru aceasta perioada. Miercuri seara se va raci atat de tare, incat vom inregistra diferente si de 15 grade de la o zi la alta. In prima faza instabilitatea va cuprinde nord-vestul si vestul unde si tendinta va fi de racire accentuata.

In aceste zone va ploua pe suprafete foarte mari, iar treptat aria ploilor se va extinde. Vorbim de averse insotite de fenomene electrice, iar cantitatile de apa vor fi ceva mai insemnate, de peste 20L/mp, in special in zonele montane.

Tot la munte reapar precipitatiile sub forma de lapovita si ninsoare. In celelalte regiuni norii incep sa se adune din a doua parte a zilei. Vantul va sufla moderat iar la amiaza vom avea intre 10 si 25 de grade.

Joi va ploua in cantitati mai mari in sud si in est iar temperaturile scad in toata tara. Vineri va ploua pe arii extinse in jumatatea estica si va fi rece in toata tara, iar sambata va mai ploua slab in jumatatea estica. Temperaturile cresc sambata in toata tara.

sursa: stirileprotv.ro