BUBUIE UN NOU SCANDAL ÎN FOTBALUL ROMÂNESC: RAPID AMENINŢĂ FRF CU O SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE UEFA

Fotbalul românesc este într-o criză fără precedent, din cauza absenței suporterilor de pe stadioane, mai ales la meciurile de Liga I. Rapid, echipă aflată în Liga a III-a, pune degetul pe rană și lansează un apel către Federația Română de Fotbal în care arată că, într-un eșalon inferior al fotbalului românesc, echipele care joacă cu Rapid pun prețuri prohibitive la bilete, pentru a îndepărta suporterii de pe stadion. Dacă FRF nu va lua măsuri, cei de la Rapid sunt dispuși să trimită o scrisoare deschisă către UEFA, în care să reclame problemele din fotbalul românesc.
”FC Rapid București se adresează Federației Române de Fotbal, având convingerea că forul conducător al fotbalului poate direcționa Sportul Rege către cei cărora le este destinat încă de la apariție: suporterii.
Analizând strict statistica meciurilor este lesne de constatat, din punct de vedere cifric, că Rapid aduce la stadionul Giulești o medie de spectatori cu mult peste majoritatea formațiilor din Liga I, iar echipa noastră este urmată permanent la partidele din deplasare de un numeros contingent de fani.
Ținem să tragem un semnal de alarmă legat de modul în care sunt tratate de către adversari întâlnirile cu Rapid, aflată în postura de oaspete, mod care îngrădește inacceptabil accesul fanilor la partidele favoriților.
Este strigător la cer ca prețul unui bilet la Liga a III-a să ajungă la 50 lei, în contextul în care tot în România, la o partidă din competițiile europene tichetul de acces a fost de 10 lei. La fel de ciudată ne pare și repartizarea biletelor la meciurile pe care le disputăm în deplasare, într-un număr infim comparativ cu numărul de suporteri dornici să fie prezenți.
Știm că ni se va răspunde că aceste decizii sunt acoperite de regulamente și cluburile au propria politică de ticketing. Nu trebuie uitat însă că FC Rapid București reprezintă un brand puternic în fotbalul românesc, prezența în Liga a III-a este doar una de tranziție, iar din punct de vedere logistic, administrativ, de imagine și activitate a suporterilor ne situăm peste multe grupări din Liga I. Faptul că meciurile Rapidului de acasă sunt transmise în direct în zile și la ore cu rating maxim reprezintă o dovadă a interesului pe care îl atrage brandul Rapid. Suntem convinși că prezența echipei Rapid și a suporterilor rapidiști pe stadioane ale Ligii a III-a mai mereu goale poate constitui un motiv de mândrie și sărbătoare pentru localnicii care au astfel posibilitatea de a admira o echipă care nu cu foarte mult timp în urmă elimina din Europa formații celebre precum Feyenoord sau Hamburg.
Lansăm un apel către FRF de a lua măsuri de ordin organizatoric pentru a reda suporterilor fenomenul fotbal și dreptul de a-și urmări favoriții din tribune. Fotbalul fără spectatori nu are nici sens, nici rost. Tot statisticile sunt cele care certifică faptul că Rapid a adunat în tribune 40.000 de suporteri la un meci din Divizia B și 36.000 recent, în Liga a IV-a.
Redați fotbalul suporterilor! Fanii rapidiști refuză să își urmărească favoriții doar din fața televizoarelor preferând tribunele, indiferent dacă meciurile se dispută la Rotterdam, Hamburg, Făurei sau Chișcani.
Dacă demersul nostru nu va avea nici un ecou, vom trimite o scrisoare deschisă la UEFA.
Pentru că nouă ne pasă de fotbal!”, arată un comunicat al FC Rapid.