Călin Popescu Tăriceanu, propunere revoluţionară: Vot de trei zile în ţară, la fel ca în diaspora

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, propune ca votul în ţară să se desfăşoare pe parcusul a trei zile, la fel ca în diaspora. ALDE a fost primul partid care a propus ca românii din străinătate să voteze pe parcursul mai multor zile. De la o săptămână, soluţia propusă de ALDE, s-a ajuns la trei zile.

„Am așteptat publicarea rezultatelor finale ale primului tur al alegerilor prezidențiale pentru a avea consfințit inclusiv rezultatul din diaspora. Pentru că se impun câteva învățăminte/concluzii după acest rezultat.

Întâi, sunt mulțumit că soluția pe care ALDE a propus-o pentru a îmbunătăți condițiile de votare în străinătate, votul prelungit pe durata a trei zile, a funcționat. Românii din diaspora au putut vota în condiții bune, fără cozi și nervi. Dar nu pot să nu reiau acum ce am spus și am susținut și în vară când am discutat proiectul de lege în Parlament: soluția ALDE a fost implementată doar parțial, creând astfel o discriminare pozitivă a românilor care trăiesc, muncesc sau studiază în străinătate.

Împreună cu colegii mei din ALDE voi face o propunere legislativă în acest sens pe care o vom discuta și cu celelalte partide parlamentare. Cred că românii trebuie să aibă drepturi egale oriunde aleg ei să trăiască, muncească sau studieze”, scrie Tăriceanu pe Facebook.