CAMPIONATUL… ŞMECHERIILOR!

Acum, dacă tot ne-am dat la vorbit despre fotbal, în mod normal suntem în situaţia de a prezenta şi alte elemente de interes, dincolo de rezultatele directe şi de surprizele acestei ediţii. Cea mai populară, cea mai urmărită dintre toate, însă şi cea mai slabă, după părerea multora. Cu o Brazilie care, dacă nu ar fi fost ajutată de arbitri, iar în meciul cu Chile şi de bară şi când NU i-a mai ajutat nimeni s-a văzut pricea, au luat-o cu 7-1 (scor de maidan) de la nemţi, cu o Argentină care trăieşte numai din sclipirile lui Messi, cu o Olandă bună, pe alocuri, dar timorată, în alte condiţii, cu jucători afectaţi de umiditate, dar şi de oboseală, Campionatul Mondial din Brazilia 2014 reprezintă o ediţie în plus şi… cam atât! În schimb, dacă intrăm în amănunte vom constata că acest campionat a fost deosebit de rentabil pentru… ŞMECHERII! Iar ele sunt multe, foarte multe…
1.CAMPIONATUL… AFACERILOR!
Organizarea în Brazilia a acestui campionat a fost şi este extrem de controversată, din foarte multe raţiuni, pornind de la situaţia economică ce generează foarte multe probleme pentru această ţară, dar şi ajungând la corupţia fără de limite care a îngropat, efectiv, aceeaşi ţară! Nu intrăm aici în amănunte pentru că nu este obiectul nostru de activitate- dar măcar din cele pe care le-am cules am aflat că, de exemplu şi în Brazilia s-au înregistrat nişte paradoxuri care miros a şpagă şi corupţie, din jungla Amazonului! Una fiind legată de ea, de junglă! Pentru că s-au făcut nişte stadioane în junglă, stadioane care nu vor fi utilizate decât la Campionatul Mondial de Fotbal pentru că, după aceea, nici dracu’ nu mai are cum să ajungă la nişte meciuri care, oricum, nu au de ce se disputa acolo unde nu există aproape nici un locuitor! Fără rost, fără sens, ca să nu mai vorbim de complicaţiile pe care le-a generat organizarea campionatului în această zonă a ţării. Tot la capitolul afaceri şi corupţie trebuie să punem şi stadioanele, mai precis preţul lor! Un stadion asemănător celui numit Arena Naţională, în România, stadion care, oricum, a costat mult, foarte mult, extrem de mult în raport cu preţul unui stadion similar din Germania, de exemplu- de trei ori mai ieftin, acelaşi tip de stadion (dacă nu mai mic) a costat de vreo 8 ori mai mult decât Arena Naţională! În Brazilia! Vă daţi seama că în această diferenţă de preţ pot sta multe, inclusiv protestele oamenilor sătui de bătaia de joc şi de furturile generate inclusiv de proprietarii şi conducătorii Braziliei, în aceste cazuri…
2.CAMPIONATUL ŞMECHERILOR FOTBALULUI INTERNAŢIONAL!
Pare greu de crezut, dar protestele din stradă sunt însoţite de protestele suporterilor, multe postate pe diferite site-uri, multe ajunse şi în presă. Iar aici nu este vorba despre nu ştiu ce bănuieli ori credinţe de microbist, aici sunt lucruri clare care arată că, de exemplu, Franţa a fost avantajată pentru că în boardul fotbalului internaţional se află Michel Platini, în timp ce Germania a avut avantajul său datorită reprezentantului ei, iar Argentina cum era să rămână mai la o parte? În frunte cu mister Blatter, totul se dovedeşte un „blater“ mare de tot, blatul românesc fiind de „Şoimii patriei” în raport cu şmecheriile care s-au făcut, de la planificările pe ţintar care au dus Brazilia şi Argentina în faţa unor echipe foarte slabe (dar şi aici au venit surprizele, iar bara celor din Chile, în ultimul minut, putea să dea peste cap toată planificarea respectivă!), dovedindu-se şi pe această cale că acest campionat a fost al… şmecheriilor!
3.CAMPIONATUL… ARBITRILOR!
Calificări fundamentale au fost stabilite la acest Campionat Mondial de arbitri! Toată lumea ştie acest adevăr, nimeni nu-l neagă, chiar dacă unii îşi permit să comenteze, nimeni nu poate nega! Pentru că acesta este adevărul- au fost nominalizaţi, pentru meciuri importante, arbitrii slabi, arbitrii fără valoare, arbitrii fără experienţă, dar nici cei cu meciuri multe în fluier nu s-au lăsat mai prejos, momentele fundamentale când au calificat câte o echipă pur şi simplu pentru că aia avea suporteri mai mulţi şi aducea beneficii mai multe campionatului (nu ştim cum se zice, în braziliană, para-ndărăt) este un „sport” deosebit de activ şi în ţara Campionatului Mondial!
În aceste condiţii, firesc, nu se poate ascunde nimeni după tufiş şi să spună toate aceste probleme nu au existat pentru că ele sunt chiar reale! Cine ar îndrăzni să nege aşa ceva? Nimeni, pentru că am mai observat un element foarte tare, la nivel mondial: ca şi în România, „jmecherii” care se umplu de miliarde, în mod absolut ilegal, scandalos şi băgat de seamă de către toată lumea, nu bagă în seamă pe nimeni atunci când se face vorbire de aşa ceva! Ca şi „jmecherilor” noştri, nici „jmecherilor” mondiali nu le pasă! De ce oare? Păi, din foarte multe motive, cel mai important fiind că, probabil şi la nivel mondial este tare funcţional SISTEMUL! În care cine-mparte parte îşi face, cei care au de tras, trag, iar cei care o iau în mână, nu au mâini suficiente ca să o ducă, totul pentru că fenomenul corupţiei de care ţipă analiştii şi observatorii americani care vin şi pe la noi ca în Mato Grosso, este tare activ, peste tot… inclusiv în fotbal!