Carmen Iohannis a atras toate privirile la Bookfest. Cât a costat ţinuta primei doamne

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a lansat sâmbătă, la Târgul de Carte Bookfest, cea de-a doua carte,

„Primul pas”. Şeful statului a venit la eveniment însoţit de soţia sa, Carmen Iohannis. Ţinuta primei doamne a atras toate privire, însă o asemenea performanţă nu a fost tocmai ieftină.

Carmen Iohannis a fost ­admirată pentru rochia preţioasă, sandalele elegante şi poşeta asortată. Rochia, în culori delicate gri perlat şi alb, cu mâneci scurte şi croială foarte şic, este semnată Alexandru Ciucu, cel care creează ţinutele Casei Regale.”Am muncit două săptămâni, zeci de ore, la creaţia rochiei Primei Doamne. Este o onoare pentru mine. Am folosit materiale de cea mai bună calitate. Eu am făcut doar rochia, accesoriile le avea deja”, a declarat Alexandru Ciucu, pentru click.ro.

Designerul nu a precizat cât a costat rochiţa lui Carmen Iohannis, dar surse informate spun că rochiile la comandă în atelierul lui pornesc de la 1.300 € şi pot ajunge la 3.000 €. Sandalele sunt ceva mai ieftine: 750 €. Fac parte din creaţiile casei de modă Salvatore Ferragamo şi sunt fabricate din piele perforată, închise pe gleznă şi cu fermoar la spate. Piesa de rezistenţă este însă poşeta, tot o creaţie Ferragamo, şi costă 1.190 €. Aşadar, numai aceste trei piese au costat 3.240 €, adică 14.256 de lei.