Casa Albă: Următoarea victimă a Rusiei va fi Moldova

Criza declanșată în Ucraina a depășit de mult granițele și poate avea urmări grave și în cadrul zonelor vecine, afectându-le stabilitatea. Este și cazul Moldovei care – după cum arată ultimele evenimente ale săptămânii – va fi următoarea victimă a Rusiei.
Militarii din regiunea trasnistriană sunt încă de luni în “alertă de război”. Aceștia au primit muniție și veste antiglonț pentru a fi pregătiți pentru orice eveniment neplăcut. De asemenea, autoritățile transnistriene se tem ca tensiunile din Ucraina să nu le afecteze teritoriul. Pentru a evita acest lucru, administrația de la Tiraspol a înăsprit procedura de trecere a graniței dintre Ucraina și regiunea trasnistreană înainte de debutul crizei din Crimeea.

România ar putea recurge la manevre militare
Deputatul din Duma rusă, Roman Hudeakov, vrea ca Transnistria să fie anexată Federației Ruse și – de asemenea – zice că România ar putea recurge la manevre militare pentru a anexa Republica Moldova. Analiştii politici de la Chişinău consideră că dacă Ucraina va ceda în faţa agresiunii ruseşti, atunci indubitabil se poate afirma că “Moldova va fi ocupată de Rusia din nou”, scrie Capital.ro.

Moldova, următoarea victimă a Rusiei
Șeful Comitetului pentru Informaţii de la Casa Albă, Mike Rogers, a punctat faptul că Moldova ar putea fi următoarea victimă a Rusiei. “Vladimir Putin intenţionează să extindă zona-tampon a Rusiei, aşa cum o face în Ucraina. Cred că Moscova îşi doreşte să extindă zona-tampon nu atât prin ocupaţie, cât prin influenţă. Iar următoarea va fi Moldova şi vor urma şi alte regiuni. Interesul Rusiei este să împingă cât mai departe această zonă-tampon”, a declarat Mike Rogers.
Pe de altă parte, John Kerry, a anunţat că Statele Unite ale Americii vor creşte ajutorul economic pentru Republica Moldova: “Îmi pare rău să spun, dar Rusia face presiuni asupra Republicii Moldova în special în ceea ce priveşte resursele energetice”.

SURSA:DCNEWS