CE MANCAM?CARNE DE PUI CU…INJECTII LA PRET DE PUI!

Specialiştii susţin că, dintr-un kilogram de carne de pui cumpărată din magazin,

o treime este saramură, care este injectată în carne, de procesator. Alte pericole din carnea de pui sunt hormonii şi medicamentele care le sunt administrate animalelor în crescătorii, mai atrag atenţia nutriţioniştii. Boli ale sistemului imunitar, boli oncologice sunt urmările în timp ale consumului cărnii „ajustate”.

Carnea injectată „trage” la cântar şi trage şi de timp, în sensul că puiul astfel tratat are termen de valabilitate mai mare. Teoretic, comercianţii nu pot vinde pui cu un conţinut de apă mai mare de 4,3 la sută, o normă europeană. Carnea de pui mai poate conţine şi alte substanţe periculoase pentru organism, spun medicii.

„Carnea de pui se găseşte pe mesele tuturor. Este accesibilă ca preţ şi uşor de gătit. Urmărindu-se un consum de proteină de înaltă calitate, acest tip de carne este des inclusă în meniu. Cu o industrie a cărnii de pui mereu în creştere, aceste păsări nu cresc în condiţii favorabile”, susţine Liana Conţiu, nutriţionist – dietetician, specialist în Nutriţie Clinică şi Comunitară.

Mai exact, puii sunt crescuţi în mediu toxic şi hrăniţi cu furaje cu conţinut mare de chimicale. „Carnea de pui de astăzi este de calitate îndoielnică. Creşterea forţată modifică compoziţia şi calitatea cărnii”, mai spune nutriţionista. Urmările sunt multe şi grave”, mai spune medicul. La copii poate apărea puberatea precoce, care afectează serios sănătatea fizică şi psihică a copilului, obezitatea infantilă şi anumite tipuri de cancer, spun medicii.

Citeste mai mult pe adevarul.ro