Codrin Ștefănescu: Traian Băsescu va fi denunțat de oamenii care i-au fost aproape

Un reprezentant de marcă al scenei politice lansează o ipoteză care s-ar putea transforma într-o lovitură grea

pentru Traian Băsescu: fostul președinte va fi denunțat de oamenii apropiați care ar fi executat ordinele sale.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, susține că, în contextul ultimelor evenimente de pe scena politică și din justiție, mai important este să se ajungă la cel care ar fi ordonat faptele de corupție, decât la cei care le-au comis.

”Eu făceam o comparație cu ce s-a întâmplat la Revoluție și spuneam așa, eu, ca om care am mers acolo, fiind un puști: Pentru mine mai important este nu cine a tras, cine a apăsat pe trăgaci în primul rând, ci cine a dat ordinul! Și noi asta n-am aflat în 25 de ani. În cazul sistemului Băsescu, important este și pentru populație nu neaparat cine a executat, ci cine a dat ordinul. Toate lucrurile se învârt în jurul unui personaj, dar nu-l agață nimeni cu nimic, momentan. Și acela este Traian Băsescu, pentru că noi suntem convinși că ordinul la foarte multe lucruri a venit strict de aici și că restul a fost o minciună”, a declarat Codrin Ștefănescu, miercuri, la DCNews Live.

”Credeți că apropiați ai domniei sale, personalități importante politice sau economice din România contemporană, vor spune la un moment dat acest lucru? Adică vor ajunge la situația în care vor spune public sau vor spune în fața procurorilor ‘Da, știu că dl Traian Băsescu a ordonat eliminarea oricărui adversar, ne-a cerut un anumit lucru’, sau fapte de genul acesta?”, a intervenit analistul politic Bogdan Chirieac.
– See more at: http://www.dcnews.ro/codrin-tefanescu-traian-basescu-va-fi-denun-at-de-oamenii-care-i-au-fost-aproape_470562.html#sthash.Am7f5OPW.dpuf