Comisiile de buget au adoptat textul legii bugetului de stat într-o atmosferă marcată de schimburi dure de replici „Nu-mi ţineţi mie lecţii de economie, că sunteţi praf”

Miercuri noapte, comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au adoptat textul legii bugetului de stat pe anul 2014, respectiv cele 54 de articole.

Urmează dezbaterile şi votul pe anexele la proiectul de lege.

Ședința a început la ora 17.00, a fost apoi întreruptă, ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, şi ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, participând la dineul cu delegaţia chineză venită la summitul China-ECE. Ședința s-a reluat începând cu ora 21.00.

Membrii celor două comisii de buget au adoptat 54 de articole ale textului legii bugetului de stat, iar la final au fost înregistrate 23 de voturi „pentru”, 2 abţineri şi 5 voturi „împotrivă”.

Dezbaterile au fost marcate de schimburi dure de replici în care politicienii s-au acuzat și s-au jignit reciproc.

După ce deputataPDL Andreea Paul a spus că „nici pesediştii nu au visat vreodată un ministru de finanţe mai de stânga ca aşa-numitul liberal Chiţoiu”, Vasile Popeangă a replicat că acesta e ” preludiul”.

„Vă arde de glume sau de joacă… Taxarea e cea mai perversă formă de tăiere a veniturilor românilor”, a continuat Andreea Paul.

Dezbaterile au degenerat prima dată în momentul în care senatorul PNL Iulian Dumitrescu a luat cuvântul si a spus că în guvernarea PDL s-au tăiat pensiile.

„Aoleu, ce prost eşti!”, a replicat Andreea Paul, deşi nu a deschis microfonul.

Un alt schimb de replici a avut loc între Andreea Paul şi ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Ministrul a fost întrebat de Andreea Paul care este estimarea pentru creşterea economică în 2013. „Creşterea economică la nouă luni în 2013 este 2,7%, cea mai mare creştere economică din toată Europa. În 2013 creşterea economică e mai mare decât în 2011”, a răspuns Voinea.

La insistenţele Andreei Paul, care a repetat întrebarea în mod ostentativ, Voinea a întrebat-o: „Aveţi un pix în faţă? Notaţi! 3%”.

sursa – cotidianul.ro