Crin, exerciţiu de sinceritate: Am serioase îndoieli că puteam să-l bat pe Ponta

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a vorbit despre ce s-ar fi întâmplat

dacă în cursa pentru alegerile prezidențiale ar fi ajuns el să fie în locul lui Klaus Iohannis, să se lupte cu Victor Ponta. În opinia sa, avea şanse să câştige alegerile prezidenţiale doar dacă rămânea candidatul USL, având serioase îndoieli că ar fi câştigat lupta cu Victor Ponta.
„Dacă rămânea USL-ul ajungea la momentul candidaturii la prezidențiale cu mine, înseamnă că USL-ul mergea cu totul altfel, mult mai aproape de nivelul promisiunilor făcute. Atunci cred că acel candidat al USL-ului nu putea avea adversar. Sigur, Klaus Iohannis nu intra în competiție… Ce pot să spun, ca să fiu corect, este că am serioase îndoieli că eu, acum, în locul domnul Iohannis, puteam să-l bat pe Ponta. Poate puteam să-l bat, ceea ce domnul Iohannis n-a putut, într-o dezbatere televizată, poate puteam să-l bat în conținutul unei campanii, dar pur și simplu la vot oamenii aveau de ales între doi politicenii și nu cred că acest milion de oameni în plus ar fi venit pentru mine împotriva lui Victor Ponta”, a declarat Crin Antonescu, în cadrul unui interviu acordat DcNews.

Pe de altă parte, senatorul PNL a precizat că nu trebuie considerat Victor Ponta ca fiind omul negru al democraţiei româneşti: ”Dacă acum ne ducem și punem în spatele lui Ponta tot răul, n-o să rezolvăm nimic. De câte ori în cârca unui om se pun toate speranțele, iese prost. Chiar și în cârca lui Băsescu, și am spus-o mereu în acești 10 ani: ‘Nu e numai Băsescu răul în țara asta’. Ponta a ajuns în situația de băiatul negru al democrației românești și toți ceilalți iohaniști în devenire și oameni ai viitorului și ai speranței”.