CRIZA DIN UCRAINA: Autorităţile somează protestatarii să părăsească Piaţa Independenţei până marţi

Autorităţile ucrainene îi îndeamnă pe protestatarii proeuropeni adunaţi în Piaţa Independenţei din Kiev să părăsească zona până marţi, intervenind pentru eliberarea perimetrului din jurul Guvernului, relatează BBC News online.Luni, poliţia a intervenit pentru dispersarea a două manifestaţii care aveau loc în faţa Guvernului de la Kiev. Împinşi de către forţele de ordine, manifestanţii s-au retras pe stradă înspre Piaţa Independenţei, centrul mişcării de contestare. Nu au avut loc confruntări.
De asemenea, forţele de ordine ucrainene au înconjurat sediul central al partidului Iuliei Timoşenko, Batkivcicina.
În acelaşi timp, autorităţile au somat miile de manifestanţi proeuropeni adunaţi în Piaţa Independenţei să elibereze zona până marţi. Protestatarii cer demisia preşedintelui Viktor Ianukovici, care a renunţat, în urmă cu două săptămâni, la negocierile pentru semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană. Există indicii că preşedintele ar încerca să apropie Ucraina de aderarea la uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.
Decizia lui Ianukovici de a abandona negocierile cu UE, care durau de trei ani, a generat un val de proteste violente şi o criză politică fără precedent de la fosta Revoluţie portocalie.

SURSA:MEDIAFAX