Cum sărbătorește România 96 de ani de la Unirea cu Basarabia

Joi, 27 martie, în cele mai importante orașe din România și Republica Moldova va fi celebrată împlinirea a 96 de ani de la Unire.

Lampioane tricolore vor fi lansate concomitent în peste 40 de orașe de pe ambele maluri ale Prutului, pentru a marca 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

În București, susținătorii reîntregirii naționale se vor prinde într-o horă a Unirii și vor lansa 27 de lampioane tricolore joi, 27 martie, la ora 19:00, în Piața Universității (zona la Fântână), pentru a semnala preambulul unității naționale.

Orașele importante sărbătoresc

Evenimente similare vor fi organizate în localitățile Alba-Iulia, Arad, Pitești, Bacău, Bălți, Botoșani, Brăila, Bârlad, Brașov, Buzău, Călărași, Reșița, Cluj-Napoca, Chișinău, Galați, Giurgiu, Târgu-Jiu, Petroșani, Iași, Drobeta Turnu Severin, Târgu-Mureș, Nisporeni, Orhei, Balș, Ploiești, Zalău, Sibiu, Suceava, Târgoviște, Timișoara, Tulcea, Râmnicu-Vâlcea, Vaslui, Adjud, Aleșd, Craiova, Urziceni, Oradea, Bistrița, Petroșani, Piatra Neamț.

„Semnalele pe care le primim tot mai des din partea populației din Republica Moldova indică în mod clar dorința de a trăi demn într-un stat puternic, reîntregit. Considerăm că anii până la împlinirea visului tuturor românilor – Unirea Basarabiei cu Țara-Mamă – pot fi numărați pe degetele de la o mână”, a declarat co-președintele Platformei unioniste Acțiunea 2012, Mihai Nicolae.
– See more at: http://www.dcnews.ro/cum-sarbatore-te-romania-96-de-ani-de-la-unirea-cu-basarabia_440032.html#sthash.QJAwNpyJ.dpuf