CUM ŞI-AU DISTRUS ROMÂNII, SINGURI, ŢARA!…

Pentru că se vehiculează, din ce în ce mai mult (şi cu multe argumente) că situaţia catastrofală în care a ajuns, în multe puncte de vedere, România s-ar datora planurilor unor forţe oculte, internaţionale, românii fiind victimele a tot ceea ce se întâmplă, stând de vorbă cu bătrânul dascăl care îmi calcă săptămânal, prin conştiinţă, am ajuns la o serie de concluzii extrem de interesante. Fără a exclude scenarita (există destule argumente în favoarea ei) nu poţi să nu realizezi câteva lucruri extrem de grave, de data asta împotriva românilor!
Poetul Adrian Păunescu povestea o secvenţă pe care a trăit-o. Atunci când stătea de vorbă cu nişte oameni, de la ţară, oameni care se plângeau că s-a distrus sistemul de irigaţii, că s-a ales praful, că deşi era ceva funcţional care asigura irigarea pământurilor şi în caz de secetă, acest sistem a dispărut, pur şi simplu! Poetul povesteşte că în timp ce asculta cu atenţie, a privit către streşinile caselor din jurul său, din satul respectiv şi a observat ceva interesant, motiv pentru care i-a şi întrebat: -Auziţi, nu vă supăraţi, dar ţevile alea de la streaşină nu sunt cumva de la canalele de irigaţii?!
Ţăranii au rămas mască, au dat din colţ în colţ, după care au îngăimat: „păi am luat şi noi, dacă toată lumea lua!”
Aşadar, pe lângă tendinţa (firească) a celor care nu ne mai doreau pe piaţă şi-au îndeplinit visul de a ne face importatori, deşi noi avem pământ cu care am putea hrăni jumătate din Europa, de furat au furat şi românii, de distrus au distrus şi ei!… Până la Indigo seamănă situaţia irigaţiilor cu aceea a fostelor C.A.P.-uri! În majoritatea, imensa majoritate a satelor din România, toate bunurile C.A.P.-urilor- şi erau destule- au fost distruse, furate, luate cu japca, scoase din circuit chiar de ţăranii satelor respective! Fiecare s-a dus şi şi-a luat partea sa, care cum a apucat! Unu’ (mai norocos) un tractor, altul- un plug, cei mai nefericiţi şi-au luat şi ei câte o uşă, câte o fereastră, ceva- acolo!… Au rămas schiloade zidurile (s-au furat şi acoperişuri!), cât despre pământ, ce să mai vorbim?! Au fost C.A.P.-uri care aveau animale, vite- mai ales. S-a luat vacă cu vacă şi nu a rămas nimic! Când preşedintele de atunci, Ion Iliescu, a vorbit despre necesitatea păstrării C.A.P-urilor, ploaia de propagandă a pornit împotriva lui, acuzându-l de… comunism! Astăzi, însă, în toată Europa sistemul cooperatist funcţionează de minune în agricultură- mai puţin, în România!…
Se plâng oamenii că vin inundaţiile peste ei, le iau casele cu totul, le distrug toată agoniseala de-o viaţă, nu mai rămâne nimic! Aşa este, dar timp de douăzeci de ani, cât timp s-au tăiat pădurile, într-o veselie (în realitate- o disperare!), unde au fost românii! Cum au reacţionat ei! Pentru că, pe la începuturi, chiar românii au tăiat! După care au venit şmecherii, din afară, care au făcut drum forestier către ţările lor, cu o cherestea ieftină şi bună, fără nicio gândire în perspectiva dereglării naturii!
Se plâng (şi pe bună dreptate) toţi automobiliştii că doar vine un pospai de zăpadă şi se opreşte circulaţia! Aşa este, dar de ce se întâmplă asta? Pentru că (poate o să vă mire asta) atunci când vine viscolul, între două oraşe nu sunt decât două, trei, maximum patru locuri pe unde se creează curenţi şi se blochează circulaţia din cauza troienelor! În timp, oamenii au observat asta şi atunci au făcut, în acele zone, perdele de protecţie. Ce s-a întâmplat după 1990? Păi perdelele au fost tăiate PRIMELE! Copacii au fost seceraţi! De către cine? Păi de noi, românii, pentru că era libertate şi ce dracu să laşi nişte copaci în mijlocul câmpiei?!… Când poţi să iei bani pe ei! Sau să-i… Arzi!
De aici lucrurile devin mult mai complexe şi, în realitate, scandaloase! Pentru că iarăşi ne reamintim de acea cifră incalificabilă- peste 3000 de fabrici, uzine, combinate, ateliere, întreprinderi situate inclusiv în sate, industria locală! Milioane de locuri de muncă au fost distruse! Câştigul acestor instituţii economice- zero! Totul s-a prăbuşit, desigur cu un plan bine organizat de scoatere din circuit a economiei româneşti, dar şi cu largul, foarte largul sprijin al românilor! Pentru că directorii ăia de fabrici de care s-a ales praful, în anii ’90, nu erau nici americani, nici germani, nici măcar pakistanezi, ori chinezi! Erau chiar… români! Pentru că marile devalizări ale băncilor româneşti (acum ne mirăm că toate băncile sunt străine!) directorii ăia care au pus la cale marile şmecherii în care miliarde de dolari s-au dus dracului, făcând praf rezerva fiecărei bănci, în parte- toţi directorii ăia erau… români!
Într-adevăr, e greu să constaţi, este dureros, dar asta este realitatea- România a fost distrusă de… români! Cu siguranţă, tot români au fost cei care au construit-o, în vremea când s-a şi construit. Şi acum ajungem la cealaltă concluzie importantă- de vină nu au fost românii, ci chiar conducătorii lor! Deşi, tot o vorbă nenorocită, zice aşa- conducătorul reprezintă… poporul! Aşa o fi?
Dumneavoastră ce părere aveţi?!…

prof.dr.Sorin Danciu