Dan Șova, plângere la CNA împotriva emisiunii lui Turcescu

Ministrul Marilor Proiecte a depus o plângere la Consiliul Național al Audiovizualului împotriva emisiunii “Sub semnul întrebării”, moderată de Robert Turcescu.
Dan Șova s-a plâns că i-a fost lezată imaginea sa și a firmei sale de avocatură în urma unor dezvăluiri făcute luna trecută în cadrul emisiunii de la B1 Tv.
Turcescu a vorbit atunci despre o anchetă a DNA care viza contractele de reprezentare juridică ale firmei lui Dan Şova cu termocentralele Turceni şi Rovinari. Plângerea lui Şova vine la scurt timp după ce CNA a decis să amendeze B1 TV cu 70.000 de lei, pentru lipsă de imparţialitate şi echilibru în ediţiile din 12 şi 25 decembrie ale emisiunii “Sub semnul întrebării”, realizată de Robert Turcescu, scrie Gândul.
Emisiunea amendată a căzut sub incidența articolelor 40, alineatul 3 și i 66, alineatul 1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. Primul articol prevede că moderatorii au obligația să nu folosească și să nu permită invitaților să folosească un limbaj injurios sau să instige la violență. Al doilea prevede că dezbaterile și informarea trebuie să respecte următoarele puncte: “asigurarea imparţialităţii, echilibrului şi favorizarea liberei formări a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică”.

SURSA:DCNEWS