De ce ne este frică de psiholog!

Acum ceva timp, aproape în fiecare film american apărea replica: cred că cel mai bine ar fi să vorbeşti cu cineva. A se înţelege că recomandarea era de a vorbi cu un specialist.

Pentru că trăim într-o societate în care spre exemplu stresul ne afectează pe mulţi dintre noi, rolul psihologului ar trebuie să câştige în importanţă. Acesta este doar un exemplu când putem apela la ajutorul unui terapeut, dar nu o facem. De ce ne este frică de psiholog? La această întrebare răspune pe blogul său, Ela Crăciun prezentatoarea emisiunii Numai de bine şi a ştirilor matinale de weekned de la Antena 3.
”Trebuie să realizăm că o vizită la psiholog nu este un moft, ci o necesitate! Psihologul-terapeut te ajută să priveşti, eventual, din altă perspectivă evenimentele din viaţa ta, facilitează conştientizarea problemelor, inclusiv acceptarea şi iertarea lor, acceptarea şi iertarea de sine. Există o vorbă: furtuna trece, dar sedimentele în apa vieţii rămân şi pot fi oricând tulburate. Emoţiile dureroase incapacitează individul şi îi limitează creşterea, devenirea. Întâlnirea dintre oameni este magică dacă o priveşti şi o manifeşti cu respect, cu credinţă, cu responsabilitate, cu afecţiune.”, scrie Ela pe blogul său.
sursa: