Decizie radicală luată de MAE: Diplomat concediat după gafa de la Paris

Ministerul Afacerilor Externe a finalizat ancheta cu privire la gafa diplomatică de la Paris,

unde invitaţiile pentru recepţia la care a participat Iohannis au fost trimise însoţite de un fişier de uz intern al Ambasadei României.

În urma finalizării investigațiilor efectuate la nivelul MAE de către Corpul de Control şi Evaluare Diplomatică, a fost confirmată responsabilitatea celor două persoane cu privire la incidentul produs la Paris: o angajată a Ambasadei şi directoarea ICR Paris.

Vezi şi: JENANT: Gafe incredibile la Paris, înaintea vizitei lui Klaus Iohannis

În cazul diplomatei din cadrul Ambasadei României de la Paris, ministrul afacerilor externe a dispus de urgență încheierea misiunii permanente la Ambasada de la Paris, precum şi încetarea detașării şi a raporturilor de muncă cu Ministerul Afacerilor Externe.

În cazul directorului ICR Paris procedurile specifice în vederea rechemării acestuia de la post şi a încetării misiunii din funcţia de director al ICR Paris se iniţiază, conform normelor în vigoare, de către conducerea ICR Bucureşti. Aceste proceduri presupun avizele MAE, Ministerului Culturii şi ale Comisiilor de politică externă şi cultură şi media din cadrul Senatului.