Declaratie cutremuratoare despre incendiul din Constanta: Am vazut o fata cum ardea in flacari. Dansatoarea ranita, operata

UPDATE: Nicoleta Buirencu, dansatoarea de 19 ani, ranita in incendiul din Constanta a fost operata marti dimineata la un spital din Bucuresti. Nicoletei i se face un transplant de piele cu grefe luate de pe coapsa, grefe care vor fi puse pe arsurile profunde de la mana stanga si piciorul stang. Operatia este delicata mai ales pentru anestezisti deoarecea fata are arsuri pe caile respiratorii, precum si leziuni inhalatorii.

Exista inca semne de intrebare asupra locului in care au pierit cele trei fete.Din primele informatii, se aflau la mansarda, acolo unde aveau un vestiar in care se schimbau pentru spectacole. De altfel, flacarile au izbucnit la cateva minute dupa o prima reprezentatie. Focul, din declaratiile martorilor, ar fi aparut in zona bucatariei, aflata sub camera tinerelor si langa restaurantul de la parter.

„Ardea de sus. Era mult fum, nu mai vedeai nimic. Cand am ajuns in fata le-am auzit pe fete cum tipau cum striga dupa ajutor. Cert este ca de sus a pornit, eu am vazut flacarile am vazut cum ardea sus”, a declarat o angajata a restaurantului.

In cateva minute constructia de lemn a inceput sa arda violent. Cand au ajuns acolo pompierii n-au mai putut inainta prin perdelele de foc. Clientii si angajatii au iesit cum au putut mai putin cele trei tinere.

„Am vrut sa merg sus pentru ca le auzeam pe fete cum tipau… ‘ajutor, au, au…’ stiam ca dansatoarele sunt sus. Am dat sa urc scarile, am vazut flacari pe marginea peretilor si o fata cum ardea in flacari… Era vorba de Nicoleta! Am reusit sa ies, pentru ca nu aveam cum sa trec”, a declarat Cornelia, ajutor de ospatar.

Cert este ca, la un moment dat, podeaua mansardei s-a prabusit. Proprietarul restaurantului libanez crede in varianta potrivit careia cineva ar fi pus focul intentionat.

„Eu cred ca vorbim de doua variante: fie s-a intamplat ceva acolo sus la fete, din greseala, cu ceva cu acetona sau vreun aparat sau vreo mana de criminal. A aparut fum de sus, de la scara si cineva din drum a zis ca este fum deja de sus la tavan… Am urcat sus la etaj, am vazut o fata, Nicoleta, pe care am salvat-o. Sus nu se mai vedea nimic din cauza fumului negru si un miros, niciodata nu am mai mirosit asa… ca de chimicale! Am observat ca cineva s-a dus sus la toaleta si cand a inceput fum, a fugit repede afara. Probabil din cauza asta, poate baiatul asta a aruncat ceva la fete”, a declarat patronul restaurantului Beirut.

Printre persoanele care se aflau la Restaurantul „Beirut” in momentul izbucnirii incendiului s-a numarat si un fotbalist, camerunezul Gustave Parfait Bruno Ripert Njoya, care povesteste ca a fost un haos de nedescris: „M-am speriat pentru ca nu mai aveam aer, nu aveam cum sa mai respir… Nu stiam ce se intampla si se panica lumea. Asteptam sa vina unul sa ne zica ce sa facem sa stam, daca e cale de iesire ceva si n-a venit”.

Procurorii, pompierii si politistii continua ancheta, care scoate la iveala tot mai multe probleme. Inspectorii de munca spun ca restaurantul nu respecta securitatea muncii si in permanenta au gasit angajati fara forme legale.

Patronul localului a mai avut de lucru cu autoritatile romane. Atunci cand a fugit Omar Haisam din tara. El avea marfa pe vaporul pe care s-a urcat sirianul.
sursa: stirileprotv.ro