Din luna aprilie Guvernul introduce acciza la carburanţi şi promite măsuri de sprijin pentru transportatorii corecţi

Guvernul introduce acciza la carburanţi şi promite măsuri de sprijin pentru transportatorii corecţi

Acciza la carburanţi va fi aplicată din luna aprilie, iar Guvernul va introduce şi un set de măsuri fiscale care să permită transportatorilor corecţi, neimplicaţi în acte de evaziune fiscală, să recupereze o parte importantă din suma aferentă acestei accize, a afirmat premierul Victor Ponta.

„O avem în buget, o aplicăm, am discutat împreună cu Petrescu şi Şova (ministrul Finanţelor şi cel al Transporturilor-n.r.) cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transportatorilor, pentru că, într-adevăr, trebuie să găsim măsuri fiscale care, pe de-o parte, să păstreze competitivitatea, iar, pe de altă parte, să combată concurenţa neloială şi evaziunea fiscală”, a spus Ponta, în şedinţa de guvern.

Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta în care i-a cerut, din nou, acestuia să renunţe la creşterea accizei la carburant. Preşedintele spune că măsura ar genera o presiune mult prea mare asupra mediului economic şi asupra consumatorului.

În cazul transportatorilor, spune Băsescu, creşterea accizei cu 7 eurocenţi pe litru va conduce la pierderea competitivităţii la nivel regional, cu impact direct asupra cifrei de afaceri, iar în plan intern, această majorare va forţa societăţile de transport să transfere aceste costuri asupra beneficiarilor finali, generând, astfel, o creştere a preţurilor.
Accesări: 749
Publicat acum 43 minute