Doi civili români, victimele unui atentat din Afganistan

Doi români se numără printre victimele unui atentat care a avut loc marţi dimineaţă în Kabul, Afganistan, informează Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat remis gândul. Potrivit MAE, românii ar fi civili, angajaţi pe bază de contract la o firmă internaţională care deserveşte o bază logistică din Kabul.
Diplomaţia română mai anunţă că, din informaţiile încă neconfirmate oficial, unul dintre români a fost rănit, în timp ce al doilea este dat dispărut în urma atentatului. Românul rănit primeşte deja îngrijiri medicale.
„Misiunea diplomatică a României se află în contact permanent cu autorităţile locale şi este pregătită sa acorde asistenţa consulară necesară, în baza competenţelor legale”, precizează Ministerul de Externe.

Atentatul din Kabul, care a avut loc la ora locală 4:00, respectiv 3:00, ora României, viza o companie străină de transport contractată de misiunea NATO în Afganistan. Potrivit autorităţilor locale citate de presa internaţională, există cel puţin şapte morţi: patru paznici nepalezi şi unul afgan, alături de doi civili afgani.

Atacatorii ar fi fost în număr de trei, iar poliţia din Kabul susţine că toţi au fost ucişi.

Pe lângă civilii români, au mai fost rănite cel puţin două persoane.

Atacul a constat în introducerea unui camion plin cu explozibil în faţa unei intrări a complexului industrial în care munceau şi românii. În urma exploziei a rămas un crater enorm, iar o parte din clădire a fost distrusă complet. Imediat, au avut loc schimburi de focuri între gărzile complexului şi atacatori.

Până la momentul transmiterii acestei ştiri, atacul nu a fost revendicat de vreo formaţiune insurgentă.

Tragedia vine la o săptămână după un atac care a vizat palatul prezidenţial din Kabul şi birourile CIA. Trei paznici afgani au murit atunci.

SURSA:Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *