Dragnea a demisionat din Guvern, după condamnarea din dosarul „Referendumul”

Liviu Dragnea a demisionat din funcţia de ministru şi din cea de preşedinte executiv al PSD. El a fost condamnat astăzi la un an de închisoare cu suspendare în dosarul referendumului de suspendare a fostului președinte Traian Băsescu.
Liviu Dragnea a anunțat că a demisionat din Guvern, iar luni îşi va depune și demisia de la Biroul Permanent Național al PSD.
El a spus că în continuare se consideră nevinovat.

„I-am prezentat primului ministru demisia din funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. L-am informat că luni va fi pe masa BPN mandatul meu de președinte executiv. Recunosc că nu înțeleg care va fi motivarea deciziei de astăzi. Este o decizie pe care o respect așa cum trebuie să o respecte oricine”, a spus Liviu Dragnea.
„În schimb, rămân valabile întrebările pe care mi le-am pus: cum se mai poate face campanie în România în condițiile în care prezența la vot poate fi considerată folos necuvenit? Există acum creat un precedent periculos pentru cine dorește să facă campanie electorală indiferent la ce nivel. Există un precedent periculos care poate afecta, în opinia mea, democrația și libertatea partidelor politice de a îndemna oamenii să vină la vot. De asemenea, poate apare în mentalul colectiv impresia că a te prezenta la vot poate fi ceva greșit, ceva rău sau condamnabil”, a mai spus Liviu Dragnea.