Dreapta se agită, dar nu reuşeşte să se coaguleze

Deși forțele politice de dreapta caută soluții pentru câștigarea viitoarelor alegeri, orgoliile împiedică găsirea unei căi de colaborare

Apropierea alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale agită dreapta fragmentată. După ce, vineri, liderul Forţei Civice Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat că Alianţa DA este deschisă colaborărilor politice, inclusiv cu PDL, ieri, liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, s-a arătat deschis coagulării Dreptei, dar în jurul PDL. Deşi a subliniat că PDL va avea candidat propriu la prezidenţiale, Vasile Blaga a ţinut să anunţe că va avea o întâlnire cu MRU la Senat.

Emil Boc, mai popular decât Vasile Blaga

Cum alegerile prezidenţiale bat la uşă, PDL a comandat un sondaj intern în care, potrivit unor surse democrat- liberale, cel mai bine cotat este fostul premier Emil Boc. Surse din PDL susţin că Emil Boc se bucură de cea mai mare notorietate. El îi devansează pe Adriean Videanu, fostul primar al Capitalei, Liviu Negoiţă, fostul primar al sectorului 3, şi chiar pe Vasile Blaga, actualul preşedinte al PDL. Şi la capitolul încredere în lideri ai PDL, primarul municipiului Cluj ocupă primul loc.

Se caută un partid pentru preşedinte

Între timp, liderii Mişcării Populare, fundaţia consilierilor lui Traian Băsescu, se mai gândesc dacă să transforme sau nu mişcarea în partid. Surse politice au declarat pentru EVZ că o decizie va fi luată după ce vor fi străbătute toate judeţele, pentru a vedea ce doresc oamenii. Dacă Mişcarea Populară nu devine partid, aceasta va sprijini la alegeri un partid sau o alianţă.

În acelaşi timp, surse parlamentare au declarat că există un grup în PDL, incusiv susţinători ai moţiunii Macovei, care se gândeşte la înfiinţarea unui partid. Discuţiile nu sunt însă foarte avansate.

sursa EVZ.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *