După ce Băsescu a pierdut un proces cu el Voiculescu: Justiția confirmă că T. Băsescu a comis fapte ilicite și a mințit Europa

Dan Voiculescu revine cu noi precizări despre procesul lui cu Traian Băsescu, pe care acesta din urmă l-a pierdut.Voiculescu a anunțat recent la TVR1 că câștigat un proces în fața lui Traian Băsescu, după ce președintele i-a atribuit în campania din 2009 afirmația “Degeaba avem puterea dacă nu avem și justiția”.

“L-am dat în judecată şi am decizia Tribunalului în care se spune foarte clar că (Traian Băsescu – n.r) a făcut o faptă ilciită. Eu am trimis decizia domnului Barroso, am trimis-o tuturor ambasadelor. […] E o faptă ilicită confirmată de Tribunal. Probabil Tribunalul, de ruşinea preşedintelui, nu a făcut-o publică”, a spus Voiculescu recent la TVR.

Acum, Voiculescu revine pe blogul personal cu precizări referitoare la motivația hotărârii.

„Am primit motivația hotărârii Judecătoriei Sectorului 5 în procesul pe care i l-am deschis lui Traian Basescu, care mi-a atribuit, de la tribuna Parlamentului, o afirmație pe care nu am făcut-o niciodată (referitoare la controlul asupra justitiei), dar pe care presedintele suspendat a repetat-o sistematic, in ciuda faptului ca i-am comunicat public ca il dau in judecata”, scrie Dan Voiculescu pe blogul personal marți .

„In consecinta, in temeiul articolelor 72, 75, 253, 1349, 1357 din Codul Civil, art.30 alin.5 si art.20 din Constitutia Romaniei, art.8 si 10 din CEDO, instanta a decis ca TRAIAN BASESCU A COMIS FAPTE ILICITE, prin afirmatiile de natura calomnioasa facute la adresa lui Dan Voiculescu. Asadar, domnul Basescu care a mintit Europa despre o presupusa lovitura de stat, cauzand grave prejudicii de imagine natiunii romane, a incalcat Codul Civil, Constitutia Romaniei si Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Trebuie remarcat curajul instantei. Nu cred ca a fost deloc usor sa il condamne pe T. Basescu intr-un proces cu Voiculescu si intr-un dosar cu implicatii majore pentru evaluarea adevarului despre referendumul din 2012. Un curaj exceptional al judecatorului care, sunt convins, va fi remarcat pe plan intern si international”, mai scrie președintele fondator al PC.

Voiculescu a atașat pe blogul personal și textul motivarii redactata de instanta de judecata.

SURSA – COTIDIANUL.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *