E miracol de la Dumnezeu! In 2011, acolo era doar un teren gol, iar azi asa arata Catedrala Mantuirii Neamului!

De trei ani, pe Dealul Arsenalului se lucreaza la foc automat, iar rezultatul este parca desprins din basme. Cu fonduri de la mii de credinciosi, catedrala creste intr-un an cat alte contructii in zece. Lucrarile pentru lacasul de cult au inceput in urma cu trei ani, iar de atunci nu prea s-au luat pauze. Daca pe alte santiere lucrarile se mai opresc din diferite cauze, cum ar fi lipsa banilor, aici toate lucrurile au mers ca unse. Zeci de muncitori robotesc zilnic in zona, iar progresul se vede cu ochiul liber. Cei care trec prin zona si uita si se mira cat de repede a fost ridicata constructia.
S-a ridicat cu zeci de metri
Deja somptuoasa cladire s-a ridicat zeci de metri de la nivelul solului, iar peretii de metal au trecut cu mult peste gardul care imprejmuieste Palatul Parlamentului. Catedrala prinde contur pe zi ce trece, iar parterul cladirii pare aproape terminat. Lucrarile au demarat la sfarsitul anului 2010, ia primele excavatoare s-au pus in functiune aici in 2011, cand au inceput sapaturile pentru fundatie.
Va rezista la un cutremur de opt grade Richter
Catedrala va avea o inaltime de peste 120 de metri, lacasul de cult va depasi astfel Palatul Parlamentului. In interiorul acesteia se vor putea ruga simultan 5.000 de persoane, iar potrivit constructorilor aceasta va rezista unui cutremur de peste opt grade Richter. De asemenea, la nivelul subsolurilor se va afla o sala polivalenta, de 1.684 de metri patrati. Complexul va avea sase lifturi de mari dinemsiuni, scari de acces, dar si o rampa pentru persoanele cu handicap.
Pentru infrastructura catedralei au fost folositi peste 52.000 de metri cubi de beton si 13.000 de tone de armatura. (Sursa foto patriarhia.ro, basilica.ro ) (Alex Saulea)
61480384

61480385
sursa: cancan.ro