Eduard Hellvig își anunță demisia din PNL și Parlamentul European

Eduard Hellvig, propus de către președintele Klaus Iohannis pentru șefia SRI,

a declarat, la Palatul Parlamentului, că dacă va primi mandat de director a SRI își va da demisia din funcțiile de politician, din PNL și Parlamentul European.

„Voi demisiona din PNL și din Parlamentul European imediat ce voi primi acest mandat de la Parlament. Este un moment important în cariera mea, e o decizie pe care am luat-o de a ieși din spațiul public ca om politic, dar înțeleg extrem de bine ce înseamnă să fii un reprezentant civil într-o instituție ca SRI și, mai mult decât atât, înțeleg importanța ca această instituție să nu fie grevată de nicio imixtiune, de niciun fel politică. Ca atare, în perioada în care voi fi director al SRI vă garantez că nu va exista nicio imixtiune politică în activitatea instituției și nimeni nu-și va permite să exercite presiuni asupra instituției din punct de vedere politic”, a spus Eduard Hellvig la Palatul Parlamentului.
Alertă cu bombă la două bănci din Chișinău, înainte de vizita lui Klaus Iohannis. Radu Tudor: Traseul trebuie schimbat

„Este absolut necesar și obligatoriu să rezolvăm această situație în care se află SRI, avem nevoie de calm și liniște în desfășurarea activității unei instituții atât de importante, președintele a fost preocupat să caute o soluție, m-a contactat, am avut o întâlnire și mi-a propus. A trebuit să stau un pic să mă gândesc, pentru că e o schimbare fundamentală a viitorului meu și a familiei mele. Este și o schimbare financiară, astea sunt discuțiile pe care le am acasă. Soția nu este foarte încântată”, a menționat Eduard Hellvig.
– See more at: http://www.dcnews.ro/eduard-hellvig-i-i-anun-a-demisia-din-pnl-i-parlamentul-european_468484.html#sthash.EsPlqgOd.dpuf