ELENA UDREA, LA IEȘIREA DE LA CURTEA DE APEL: MĂ PREGĂTESC DE BOTEZ. NU CRED CĂ NAȘ VA FI TRAIAN BĂSESCU

Elena Udrea a făcut scurte declarații după ce a ieșit de la Curtea de Apel București, unde s-a înfățișat pentru prima dată după revenirea din Costa Rica în procesul referitor la finanțarea campaniei electorale din 2009.
Întrebată de jurnaliști cu privire la dosarul în care este judecată și cu privire la alte dosare pe care le are, Elena Udrea nu a dorit să comenteze cu privire la aceste teme: ‘Cred că lucurile sunt în schimbare, înspre normalitate, în această țară, inclusiv în justiție. Cred că pot să spun că ușor, ușor, lucrurile vor intra în normalitate, în legalitate. Am alte lucruri de făcut. Nu vrea să o iau de la capăt. Știe toată lumea de ce am plecat în Costa Rica, cine m-a judecat, cine a fost în spate. Responsabilitățile pe care le am acum sunt mai mari. Mă pregătesc de botez. Fetița crește.’ a spus Elena Udrea jurnaliștilor.
Întrebată de jurnaliști dacă îl va alege ca naș pentru fiica sa pe fostul președinte, Traian Băsescu, Elena Udrea a răspuns scurt și la obiect: ‘Nu cred’.
Amintim faptul că dosarul Udrea-Băsescu-Andronic se reia sub mandatul unui nou judecător, stabilit de Curtea de Apel Bucureşti, după ce primul magistrat s-a pensionat. Procesul în care este judecată Elena Udrea, Ioana Băsescu şi Dan Andronic vizează presupuse fapte de corupţie. Elena Udrea este acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani. Aceasta a plecat în Costa Rica înainte de finalizarea dezbaterilor din dosarul Gala Bute, de la instanţa supremă, şi a acuzat pretinse abuzuri în derularea acelei anchete.
În 13 iunie judecătorul care avea dosarul în lucru a anunţat că se pensionează şi că un nou judecător va fi desemnat aleatoriu pentru continuarea cercetării judecătoreşti în acest dosar. La ultimul termen de judecată instanţa aştepta răspunsuri de la SRI şi DNA referitoare la implicarea în obţinerea de probe în timpul urmăririi penale din acest dosar.