EU NU MAI PUN BOTU’!…

Aceste rânduri le scriu în noaptea în care, dintr-o dată, s-a declanşat… apocalipsa, în România! Dintr-o dată, după nu ştiu ce decizie a guvernului (legal ales) mii de oameni au ieşit în stradă şi au început să protesteze, au început să apară momente de tensiune, în faţa guvernului s-a făcut o mulţime de oameni, în fine- dezastru naţional! Mai mult decât atât, televiziunile obediente au început să spună, la rândul lor, că întreaga ţară a ieşit în stradă, este nenorocire, dezastru general!
Desigur, oamenii de bună credinţă, la ora aia s-au cam culcat! Vor afla, abia dimineaţă, de toate cele care s-au întâmplat în noaptea respectivă… Eu, ca un nocturn ce sunt, prin vocaţie, naştere, genă ori cine ştie ce dracu’ mi-a dat să trăiesc (doar în America mă culcam şi eu, la oră de seară şi mă simţeam normal, a doua zi…) m-am uitat, cu mare atenţie, la TOATE televiziunile de ştiri (inclusiv TVR-ul!…) care transmiteau evenimentele respective. Ce am constatat? Nicio surpriză, unele televiziuni vorbeau despre politica dezastruoasă a guvernului şi rolul celor care au ieşit în stradă să protesteze împotriva nenorocirii care se întâmplă în România, în timp ce aialaltă parte (ordin de zi, pe unitate- reamintesc, EU am lansat această formulă pe care a adoptat-o toată România!) vorbesc despre jocurile politice, porcăriile care se întâmplă şi… dezastrul care urmează!…
Desigur, ca om de bună credinţă, să vezi că mii de oameni ies, la miezul nopţii, în plină stradă (pe frigul ăsta!) şi protestează, chiar dacă între ei se găseşte colonelul acoperit… descoperit şi alte loaze, de aceeaşi natură, îţi pui nişte întrebări… pe de altă parte, în egală măsură şi cu toată echidistanţa, nu poţi să te faci că nu observi că din cealaltă parte, lucrurile sunt, cu totul scăpate de sub control!
Ca om de bună credinţă, desigur, te întrebi- CE DRACU’ I-A APUCAT PE ĂŞTIA?!… Guvernul Dragnea reuşise să obţină toate voturile necesare, tot aspectul pozitiv în campania electorală, s-au miscat pozitiv, totul a părut normal, în beneficiul cetăţenilor care abia aşteaptă să le crească… pensiile şi salariile! Ce dracu’ i-a apucat?! Mai mult decât atât, un Donald Trump român, poreclit… Gigi Becali, a venit cu explicaţii extrem de corecte: „Trebuiau să facă o graţiere generală, să dea drumu’ la toată lumea, să reducă pedepsele, iar între ele să-i bage şi p-ăia care îi priveau pe-ai lor- Dragnea şi cei din jurul său!“ Trecea neobservată, cu siguranţă!…- spun oamenii de bună credinţă. Ăialalţii, mai complicaţi în realitatea pe care o analizează, spun că totul este un joc politic şi că, indiferent de ce ar fi hotărât Guvernul PSD, tot era cu… REVOLUŢIE! Lui Iohannis, mutalăul… MUTANT, nu-i convine rezultatul alegerilor- în realitate, nu el, că el nu înseamnă nimic, ci găştile care îl coordonează- servicii peste servicii, mama lor!
Ca un om de bună credinţă şi trecut prin multe, de-a lungul timpului (am fost în Piaţa Universităţii, în 1990… mi-am luat-o, la Mineriadă!)… am susţinut Convenţia Democrată, în 1996, când toată zona era… roşie… mi-am luat-o, de la preşedintele Emil Constantinescu pe care l-am crezut, la început, drept mare luptător împotriva corupţiei, după care m-am prins (fiind în… Universitatea Bucureşti!) că n-avea cum să controleze corupţia, din toată România, atâta timp cât el nu putea controla corupţia care se instaurase în Universitatea Bucureşti (îmi spuneau studenţii cum îşi cumpără examenele!)… am prins toate jocurile politice, alea care l-au adus pe Băsescu, în 2004, deşi lumea votase… invers!…
Nu mai vorbesc de noaptea celebră în care Geoană s-a culcat preşedinte şi s-a trezit… că NU! Noapte în care ni s-au întâmplat MULTE!… Ca să nu mai vorbim despre toate cele care au urmat, până în seara în care mă certam cu secretarul general al liberalilor care îmi spunea că ei au câştigat, iar eu îi spuneam că, în realitate, la Călăraşi… au pierdut! Deci, am trecut prin multe, de-a lungul timpului…
Aşa că, stimaţi oameni buni (vorba mentorului meu, poetul Adrian Păunescu)- EU NU MAI PUN BOTU’! Mă uit cu mare atenţie, totul îmi pare un scenariu foarte bine organizat, totul este, cu siguranţă… biiiiiiiine organizat! Nu ştiu care sunt resorturile, unii spun că, în realitate, Dragnea (controlat prin… procese- şi n-am cum să nu bag de seamă că, doar cu câteva zile înainte, trompetiştii serviciilor urlau, din ficaţi, c-o să-i mai apară un dosar lui Dragnea şi că, cu siguranţă… va fi arestat!) poate chiar face jocul de care băieţii au nevoie! Habar n-am care sunt aceste jocuri!… Desigur, preşedintele Iohannis n-are nicio teamă, nicio treabă, el e cu… Carmen! Celebra noastră mamaie fără… nepoţi! Şi cu, pardon de expresie- doamna Angelica! Aşa că, nu-l acuzaţi că nu ştie ce face!
Dar, văzând tot maldărul de acţiuni care, dintr-o dată au sterpezit România, la doar o lună după alegeri (nu ţin cu nimeni, nu am încredere în niciun partid de 20 de ani- mi-am luat-o cu acea celebră Convenţie Democrată şi nu am mai pus botu’, încă de atunci!…) vă invit, stimaţi oameni buni, oameni de bună credinţă, oameni cinstiţi şi drepţi- NU PUNEŢI BOTU’! Sunt nişte jocuri pe care noi nu le pricepem, în acest moment, dar pe care le vom pricepe, cu siguranţă… peste un anume timp!
Între timp? Între timp de amărâta asta de ţară, poreclită… România, se alege praful…
Despre asta era vorba! Restul sunt… amănunte!

prof.dr.SORIN DANCIU