FELIX BORCEAN, PRIMARUL DIN CARANSEBEȘ, PROIECT PENTRU REÎNTOARCEREA TINERILOR ÎN MUNICIPIU

Felix Borcean, primarul municipiului Caransebeş, a acordat un interviu DC News în care a vorbit despre mai multe subiecte de interes pentru cetăţeni.
Felix Borcean, edilul municipiului Caransebeş, a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a vorbit, printre alte subiecte de interes pentru comunitatea locală şi nu numai, despre proiectul său de suflet, acela de a-i convinge pe tinerii născuţi acolo să rămână sau să se reîntoarcă în Caransebeş.

„Poate singurele oraşe care prosperă în România sunt centrele universitare care atrag tineretul, atrag forţa de muncă, iar proiectul meu pentru Caransebeş – eu fiind şi profesor la origine – e acela de a-i menţine pe tineri în oraşul nostru, de a se specializa în alte localităţi şi de a se întoarce, pe cât posibil, în Caransebeş. […] Încercăm să le oferim condiţii de viaţă cât mai apropiate de localităţile în care se specializează, de centrele universitare.
În Caransebeş există bibliotecă, cinematograf, parcuri, locuri de joacă, mi-am dorit să pot crea chiar un aqua park pentru că zona noastră este pe o falie unde există ape termale. De asemenea, Caransebeşul are o poziţie geografică extraordinară, este o poartă turistică a Banatului. Şi, un lucru pe care mai puţină lume şi-l aminteşte, are şi aeroport. Este singurul oraş de dimensiuni mici care are un aeroport”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.