Femeie reţinută după ce ar fi intrat în locuinţa unei bătrâne din Sectorul 4, de unde ar fi furat bani şi bunuri

O femeie din Bucureşti a fost reţinută, fiind suspectată că a intrat în locuinţa unei bătrâne din Sectorul 4, pretinzând că este asistentă medicală, şi că a furat 10.000 de lei, un telefon şi o tabletă. Un bărbat suspectat că a ajutat-o este cercetat în libertate.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare un mandat de percheziţie, în Capitală, într-un dosar de furt dintr-o locuinţă, în Sectorul 4.

Ancheta a fost declanşată după ce o femeie de 81 de ani a reclamat că, în 15 octombrie, în intervalul orar 17.30-18.30, persoane necunoscute pe care le-a primit în locuinţă i-au sustras din apartament mai multe bunuri şi o sumă de bani.

Ulterior, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie, în Bucureşti, la domiciliu fiind găsit doar bărbatul. Ulterior, la o altă adresă din sectorul 4, a fost găsită şi femeia, cei doi cei fiind duşi la audieri.

Astfel, s-a stabilit că, în 15 octombrie, femeia, sub pretextul că este asistentă medicală, a intrat în locuinţa persoanei vătămate şi, profitând de neatenţia acesteia, ar fi sustras un telefon mobil, o tabletă şi suma de 10.000 de lei. De asemenea, în urma cercetărilor, s-a stabilit că femeia ar fi fost ajutată de un bărbat la comiterea faptei.

Telefonul mobil pe care femeia l-ar fi sustras a fost găsit asupra ei, în urma efectuării controlului corporal, la momentul percheziţiei domiciliare.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu femeia în stare de reţinere, bărbatul fiind cercetat în stare de libertate.