Gafă În plină vacanță, Dragnea a solicitat măsuri pentru buna desfăşurare a activităţii în şcoli

Vicepremierul Liviu Dragnea a uitat că este vacanță și i-a solicitat ministrului Pricopie să îl anunțe “dacă sunt probleme care pune sub semnul întrebării sau chiar blochează activitatea şcolară”.

Dragnea a convocat duminică comandamentul de urgență la Guvern, în contextul avertizărilor de ploi și inundații. Dintr-un exces de zel, vicepremierul a solicitat măsuri chiar acolo unde nu este cazul.

„Pentru faptul că domnul ministru Pricopie este prezent aici, ministrul Educaţiei, vă rog, domnule ministru, ca în cazul în care în noaptea asta sau mâine apare un efect nedorit, la o unitate şcolară, grădiniţă, şcoală sau o altă unitate şcolară, care pune sub semnul întrebării sau chiar blochează activitatea şcolară, vă rog să ne informaţi imediat, ca să putem acţiona, să remediem în timp foarte scurt pentru ca… Da, e, de fapt, vacanţă?! Nu ştiam de ce aţi venit aici…”, s-a arătat nelămurit vicepremierul Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Vicepremierul a spus totuşi că, în eventualitatea în care şcolile sunt afectate, autorităţile trebuie anunţate rapid, pentru ca acestea să fie reparate în timp pentru noul an şcolar.

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi şi vijelii pentru Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea, unde începând de duminică, ora 22.00, până luni, la ora 10.00, va ploua torenţial şi se vor cumula cantităţi de apă de 50-70 de litri pe metru pătrat şi izolat peste 80 de litri pe metru pătrat.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a spus la comandamentul de urgență de la Guvern că este foarte probabil să fie prelungit codul portocaliu de ploi, iar punctual precipitațiile ar putea depăși 100 de l/m2.
Județele Argeş, Olt, Dolj, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Hunedoara şi unele zone din Alba şi Sibiu – vor fi sub avertizare cod galben, de duminică, ora 18.00, până marţi, la ora 09.00.