Grupa I și a II-a de muncă, schimbări radicale adoptate de Parlament

Deputaţii au adoptat, miercuri în plen, un proiect de lege care prevede recunoaşterea grupei I

de muncă pentru toate persoanele care au cel puţin doi ani lucraţi în această grupă, ca fiind activitate desfaşurată în condiţii speciale. De asemenea, și persoanele care au lucrat în grupa a II-a de muncă vor beneficia de reduceri privind vârsta de pensionare. Camera Deputaţilor este for decizional.

Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă pentru modificarea și completarea articolelor 55 și 158 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice astfel încât de reducerea vârstei standard de pensionare să beneficieze și persoanele care au desfășurat activități în grupa I de muncă pe o perioadă mai mică de 6 ani.

Concret, propunerea legislativă modifică art. 55 și art. 158 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul recunoașterii grupei I de muncă pentru toți pensionarii care au cel puțin 2 ani lucrați în această grupă, ca fiind activitate desfășurată în condiții speciale, nu doar pentru cei care au efectuat un stagiu minim de 6 ani în grupa I de muncă, așa cum prevede legislația actuală.

Vezi AICI proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților
– See more at: http://www.dcnews.ro/grupa-i-i-a-ii-a-de-munca-schimbari-radicale-adoptate-de-parlament_476968.html#sthash.XeN6gz9s.dpuf