GRUPARE CARE LĂSA ROMÂNII FĂRĂ BANI, DESTRUCTURATĂ DE DIICOT – CUM ACȚIONAU HOȚII

Operațiune de amploare a DIICOT. Procurorii au acționat în două județe ale țării. Procurorii DIICOT Timişoara au făcut opt percheziţii în Timişoara şi Oradea, pentru destructurarea unei reţele care se ocupa cu clonarea de carduri bancare, de pe care membrii acesteia retrăgeau apoi banii, la bancomate. Prejudiciul depăşeşte 65.000 de euro.
Potrivit unor surse din cadrul anchetei, procurorii DIICOT Timişoara au făcut opt percheziţii în Timişoara şi Oradea pentru a destructura o grupare care golea carduri bancare folosind o metodă clasică.
Reţeaua avea o ramură în România şi o alta în Ungaria. Românii aveau misiunea de a instala skimmere, dispozitive care imită zona în care clienţii băncilor introduc în ATM-uri cardul şi tastează codul PIN. Cu ajutorul acestor dispozitive, cei din grupare culegeau informaţiile de pe carduri şi le transmiteau colegilor lor din Ungaria care se ocupau cu fabricarea de clone ale cardurilor.
Cardurile clonate erau mai apoi utilizate de alţi membri ai grupării la bancomate din ţări din America Centrală, de unde reuşeau să scoată banii din conturile din România.
Sumele erau apoi transferate liderilor grupării prin serviciul Moneygram.
Anchetatorii din Ungaria au acţionat concomitent cu cei din România pentru destructurarea reţelei.
Sursele citate spun că membrii reţelei din România erau foarte bine organizaţi şi foarte atenţi. După ce montau pe bancomate dispozitivele, obişnuiau să supravegheze ATM-urile chiar şi trei sau patru ore pentru a se asigura că nu apare vreo problemă.
Potrivit anchetatorilor, prejudiciul depăşeşte 65.000 de euro.
Şase persoane au fost duse la sediul DIICOT Timişoara pentru audieri.