Gyorgy Frunda justifică de ce UDMR rămâne în Guvernul Ponta

Un membru al UDMR justifică de ce Uniunea trebuie să rămână la guvernare,

deși majoritatea alegătorilor maghiari a votat cu Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale.

Faptul că Victor Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale nu este motiv nici pentru schimbarea Guvernului, nici pentru schimbarea coaliţiei guvernamentale şi nici pentru ieşirea UDMR din coaliţie, consideră Gyorgy Frunda, membru al Uniunii şi consilier onorific al premierului.

„Nimeni nu i-a întrebat pe alegătorii maghiari dacă vor să rămânem în coaliţie sau nu. Şi să clarificăm un lucru: este vorba despre alegeri prezidenţiale, despre persoana preşedintelui României, nu e vorba despre alegeri parlamentare, nu este vorba despre un vot de a rămâne sau nu într-o coaliţie guvernamentală”, a declarat, joi, la RFI, Gyorgy Frunda.

În opinia acestuia, „marea majoritate şi a primarilor UDMR şi a consilierilor, a preşedinţilor locali şi judeţeni, marea lor majoritate sunt pentru a rămâne la guvernare. Atâta timp cât suntem în Opoziţie, comunitatea noastră greu sau aproape imposibil să-şi obţină drepturile. Atâta timp cât guvernarea este asigurată de o coaliţie democratică ce respectă principiile statului de drept, locul UDMR-ului este acolo”.

– See more at: http://www.dcnews.ro/gyorgy-frunda-justifica-de-ce-udmr-ramane-in-guvernul-ponta_460038.html#sthash.Dx77FRbR.dpuf