Halep, ofensivă totală. Simona vrea să o bată pe Şarapova cu propriile arme. Declaraţia care a declanşat războiul psihologic. „M-a enervat ce a făcut”

Simona Halep are, sâmbătă dimineaţă (după ora 04:00, ora României) şansa să îşi ia revanşa în faţa Mariei Şarapova pentru finala pierdută la Roland Garros (4-6, 7-6, 4-6). Românca a înţepat-o puţin pe adversară pentru atitudinea avută în ultimul act al turneului din capitala Franţei.

Tenisul este mai mult decât orice, un joc psihologic, mentalul făcând, potrivit specialiştilor, diferenţele între un jucător bun şi unul de top 10. Simona Halep a simţit pe propria piele cât de important este acest aspect, în cea mai importantă partidă a carierei. În iunie, la Roland Garros, constănţeanca a pierdut dramatic în faţa Şarapovei, iar mulţi experţi au fost de acord că rusoaica nu a jucat tocmai corect, apelând la trucuri care au destabilizat-o pe Simona.
Concret, Şarapova întârzia de fiecare dată serviciul, fără a fi sancţionată de arbitru, lucru care fără îndoială ar fi destabilizat orice adversar, având în vedere miza şi tensiunea întâlnirii. Extrem de fair-play, Simona nu a vrut să abordeze atunci acest subiect, limitându-se la a-şi felicita opozanta pentru victorie, însă acum, înainte de sfertul de la Cincinnati a ţinut să încerce şi ea un mic joc psihologic.
„Vreau să îmi fac jocul, să evoluez agresiv, să deschid cât mai mult unghiurile şi, cel mai important, să rămân concentrată, pentru că ea îşi ia foarte mult timp între puncte. În finala de la Roland Garros acest lucru m-a deranjat destul de tare, dar acum simt că am mai multă experienţă, astfel că totul ar trebui să fie bine. E uşor enervant să vezi că adversarul trage de timp, nu e deloc uşor să rămâi concentrat”, a spus românca, conform Sports Illustrated.
Sfertul de la Cincinnati Şarapova – Halep este a patra partidă de pe Grandstand Arena. Ca atare, meciul va începe sâmbătă dimineaţă, după ora 02:00 şi va avea acoperire totală pe www.prosport.ro
SURSĂ