Halep poate deveni lider mondial sau poate să cadă pe locul 6 după US Open

US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, începe luni, iar competiţia din New York are o însemnătate aparte pentru Simona Halep (2 WTA).

Constănţeanca ar putea urca pe primul loc în ierarhia WTA, în cazul în care ar câştiga pe hardul american, iar Serena Williams (1 WTA) nu va trece de optimile de finală. Scenariul e posibil prin prisma faptului că Simona ar strânge 8.030 de puncte în clasament prin cucerirea titlului, în timp ce Serena are de apărat 2.000 de puncte, venind din postura de campioană en-titre. În cazul în care liderul mondial atinge cel mult optimile, pierde 1.570 de puncte şi încheie sezonul de hard sub româncă.

Există şi o posibilitate puţin probabilă, aceea ca Halep să coboare pe locul 6 după 8 septembrie, data în care se termină turneul. Pentru asta, trebuie ca a doua favorită să piardă luni, în primul tur, în faţa Daniellei Rose Collins (20 ani), reprezantanta gazdelor care nu are clasament WTA. Însă pentru o astfel de prăbuşire în clasament a jucătoarei antrenate de Wim Fissete este nevoie ca Petra Kvitova (Cehia, 4 WTA), Agnieszka Radwanska (Polonia, 5 WTA), Maria Şarapova (Rusia, 6 WTA) şi Angelique Kerber (Germania, 7 WTA) să obţină rezultate notabile la Flushing Meadows.

Simona Halep va deschide ediţia din 2014 a US Open, luni, de la ora 18:00, pe centralul Arthur Ashe. Adversara sa, Danielle Rose Collins, va juca primul meci din carieră pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam.
sursa: