În ce privință se declară Antonescu de acord cu Băsescu

Liderul PNL, Crin Antonescu, s-a declarat marţi seară de acord cu președintele Traian Băsescu, în privința propunerii formulate de şeful statului pentru adoptarea unui act normativ care să interzică partidul Jobbik pe teritoriul României. El a precizat însă că ar opta pentru un cadru general care să reglementeze acest lucru.
Crin Antonescu a fost întrebat cum vede propunerea luiTraian Băsescu pentru adoptarea unui act normativ care să interzică prezenţa Jobbik pe teritoriul României.

„E corect, nu aş restrânge un asemenea act. Nu aş restrânge la un anume partid, sigur că evenimentele din mai multe ocazii, dar cel mai recent aseară, ne-au arătat că acest partid, sau oameni din acest partid, idei din acest partid ne dau târcoale nouă mai des, ne vizitează des. Dar eu l-aş da într-un regim general, există un tip de formaţiuni politice, de idei politice care sunt interzise de Constituţia României şi al cărui acces ar trebui interzis în general”, a răspuns preşedintele PNL, citat de Mediafax.
Iată ce a spus Traian Băsescu marți, la Cotroceni, cu referire la partidul extremist Jobbik:
– Am observat ieri o prezență la vârf a partidului extremist Jobbik. Cred că a venit timpul să punem capăt prezenței acestui partid pe teritoriul României.
– Cer public Parlamentului să adopte un act normativ prin care să se interzică prezența în România a membrilor acestei formațiuni.
– E un partid extremist, care nu are responsabilitate pentru Europa unită.
– În Europa se constată o creștere a partidelor extremiste și, dacă Ungaria nu îi poate pune sub control, măcar pe teritoriul României nu au ce căuta.
– Voi avea o discuție extrem de aplicată în primul CSAT, pentru că libertatea, democrația, dreptul de mișcare, la libera exprimare, nu pot merge până la nivelul la care prin abordări extremiste faci rău altora, iar Jobbik e un partid extremist de care le e rușine și guvernanților de la Budapesta
– Comportamentul lor de la Târgu Mureș justifică o astfel de măsură.

SURSA:DCNEWS