INTERZIS LA PROTESTE. SONDAJ DUPĂ DECIZIA ÎCCJ: REZULTAT VOT

ÎCCJ a interzis protestele în fața unor instituții publice fără o declarație prealabilă. DCNews a realizat un sondaj în urma reacțiilor din spațiul public.

Decizia ÎCCJ

„Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti şi, în consecinţă, stabileşte că: în interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 3 prima teză din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată, cu referire la dispoziţiile art. 26 alin. (1) lit. a) şi d) din aceeaşi lege, există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice, atunci când adunările urmează să se desfăşoare în pieţe ori pe căile publice (drum public, parte carosabilă şi trotuar) sau în alte locuri prevăzute de art. 1 alin. (2) din Legea nr. 60/1991, situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi, 15 octombrie 2018” este decizia ÎCCJ.

Rezultat sondaj DCNews

Cei mai mulți dintre cei care au răspuns arată că decizia ÎCCJ e corectă. 60,73% au ales această variantă, reprezentând 31.816 de cititori. 20.574, reprezentând 39,27% din numărul total de voturi, consideră că hotărârea ÎCCJ e incorectă.
Rezultatul sondajului este semnificativ cu atât mai mult cu cât este realizat în spațiul online, acolo unde pornesc toate protestele.