INVESTIȚIILE STRĂINE, LA CEL MAI RIDICAT NIVEL. VIORICA DĂNCILĂ: VEȘTILE SUNT FOARTE BUNE

Viorica Dăncilă a făcut declarații de presă în cadrul celei de-a doua ședințe de Guvern din această săptămână.
În cadrul ședinței de Guvern premierul Viorica Dăncilă a vorbit și despre economia țării, dar și despre investițiile străine directe, aflate la cel mai ridicat nivel din ultimii ani.
”Veștile din economie sunt foarte bune. În primele șapte luni ale anului, investițiile directe străine au înregistrat cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani și o creștere cu 22,3% față de perioada similară a anului trecut. De asemenea, România este pe locul trei în ierarhia țărilor cu cele mai mari 500 de companii din Europa Centrală și de Est. Aceste date ne arată că economia României este pe un trend ascendent care trebuie susținut și încurajat de Guvern, iar diplomația economică are un rol foarte important”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă se pregătește de o vizită în SUA

„Am convocat astăzi a doua ședință de Guvern din această săptămână pentru a adopta proiectele pregătite deja de ministere având în vedere că săptămâna viitoare voi conduce delegația guvernamentală într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. Vrem să ne asigurăm că lucrurile se derulează normal, că proiectele guvernamentale sunt puse în aplicare fără întârziere, dar în același timp acționăm pentru stimularea și atragerea investițiilor”, a precizat premierul Viorica Dăncilă.
Premierul Viorica Dăncilă va pleca duminică într-o vizită oficială în Statele Unite al Americii.