Iohannis: Nu consider că trebuie să tragi tot neamul după tine

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis,

a declarat, luni seară, că soţia sa nu îl va însoţi în campanie decât în anumite momente şi nu va urca pe scenă alături de el, menţionând că nu consideră că trebuie „să-şi tragă neamul după el” ajuns într-o funcţie publică.

Iohannis a fost întrebat, la Realitatea TV, ce rol îi atribuie soţiei sale în campania pentru prezidenţiale.

”Ocazional mă va însoţi, dar nu (va urca pe scenă, n.r.) (…) Soţia mea este discretă”, a spus acesta, precizând că nu are de gând să o expună pe soţia sa.

”De când am intrat în politică, acum 15 ani, am dorit să am o linie clară de demarcaţie între partea de politică şi partea de familie. Am ţinut viaţa mea privată, discretă, nu am ascuns-o, că nu am ce ascunde. A rămas foarte puţin din ea, în majoritatea timpului sunt, cum se spune, la politică. Nu consider că dacă ajungi într-o poziţie publică trebuie să tragi tot neamul după tine (…). Să nu înţelegeţi că nu mă sprijină, dar nu suntem noi acel tip de familie care pe urmă vine…”, a mai spus Iohannis.

Liderul PNL a mai dezvăluit răspunzând unor întrebări că părinţii săi se află în nordul Bavariei, în Germania, şi sunt de acord ca el să candideze la prezidenţiale.

”Sunt de acord, dar sunt îngrijoraţi. Îmi spun de fiecare dată când vorbesc cu ei că sunt îngrijoraţi şi să am grijă. (…) Li se pare foarte riscant să te expui atât de puternic. (…) Ei şi-au dat seama fiindcă mă urmăresc şi vorbim o dată pe săptămână şi când am luat decizia le-am spus”, a declarat Iohannis.